COOL GREECE TRAVELLERS

Μια φωτοθήκη που εξηγεί γιατί η Βενετία δεν είναι για τουρίστες


23 Απριλίου 2015

VENICE.jpg

Μπορεί το πιο εξαγώγιμο προϊόν της Βενετίας να είναι η ροματζάδα, οι γόνδολες και οι βενετσιάνικες μάσκες μα η πρωτεύουσα της περιφέρειας του Βενέτο δικαιωματικά ανήκει στα πλέον δημοφιλή μνηµεία παγκόσµιας πολιτιστικής κληρονοµιάς. Η Βενετία αποτελεί την υπαρκτή απόδειξη πως οι άνθρωποι μπορούν να δημιουργήσουν μαγεία και να τη διατηρήσουν αιώνες.

Τα 118 νησάκια, που χωρίζονται από κανάλια και ενώνονται µε γέφυρες συνθέτουν ένα παγκοσμίως μοναδικό σκηνικό. Η γοτθική αρχιτεκτονική με αναγεννησιακές και μπαρόκ επιρροές χαράσσεται στις αναμνήσεις κάθε επισκέπτη, όχι τουρίστα. Το νερό που τρέχει ανάμεσα στα σπίτια, δημιουργώντας υδάτινους δόμους, κάνει τη Βενετία μοναδική κυριολεκτικά, τόπο για ασύγκριτες εμπειρίες και αισθήσεις.

Το καλύτερο που έχει να κάνει κανείς στη Βενετία είναι να νιώσει τον παλμό της, να ζήσει τις μέρες σαν να ήταν μόνιμος κάτοικος αυτού του παραμυθένιου σκηνικού και να ρουφήξει τις εικόνες και τα δρώμενα είτε το Καρναβάλι το Φλεβάρη, τη Vogalonga (κωπηλατικοί αγώνες με βάρκες) το Μάη, το φεστιβάλ κινηματογράφου το Σεπτέμβρη, τη Biennale τον Ιούνιο, τη Festa del Redentore (τοπική γιορτή τον Ιούλιο). Πιείτε έναν καφέ στο Caffè Florian απέναντι από τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου και φάτε tramezzini και ψαρομεζέδες.

[gallery-442825]

Photo credits:  Lumi Toma