COOL GREECE TRAVELLERS

Next Destination: Λισαβόνα - Όλα τα μυστικά της πιο νοσταλγικής Ευρωπαϊκής πόλης


22 Απριλίου 2016

loja_portfolio_aeroporto_de_lisboa02.jpg

Με το άκουσμα και μόνο της προοπτικής ενός ταξιδιού στη Λισαβόνα, νιώθει κανείς πως ενεργοποιούνται όλες οι αισθήσεις, αναζητώντας αυτή τη ράθυμη, σαγηνευτική αίσθηση που αποπνέει όλη η πόλη. Η πρωτεύουσα της Πορτογαλίας είναι μια μυστηριώδης και ζωντανή πόλη με βαθύ, ηχηρό παλμό που παίρνει τον επισκέπτη με πολλές αφορμές από το χέρι προσφέροντάς του ένα ταξίδι απολαυστικών εμπειριών.

Απλωμένη σε επτά λόφους στις όχθες του ποταμού Τάγου, η Λισαβόνα συνδυάζει επιτυχημένα μια ρομαντική ζωντάνια και μια αύρα που έρχεται από παλιά, βγαλμένη από την είκοσι αιώνων ιστορία της. Παράλληλα είναι μια σύγχρονη μεγαλούπολη με πολλές ευκαιρίες για μοναδικές βόλτες και special nightlife.

Lisbon 1

Ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσετε το ιστορικό κέντρο της Λισαβόνας είναι να το περπατήσετε· τα πάντα βρίσκονται σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους. Μια βόλτα στα ανηφορικά σοκάκια της Alfama, της παλαιότερης και πιο γραφικής γειτονιάς, θα σας αποκαλύψει το αυθεντικό και ρομαντικό πρόσωπο της πορτογαλικής πρωτεύουσας. Η άλλοτε αριστοκρατική συνοικία των Μαυριτανών είναι το μόνο μέρος της πόλης που επέζησε του καταστροφικού σεισμού του 1755. Λαβυρινθώδη σοκάκια, παλιομοδίτικα τραμ, μυρωδιά φρέσκου ψαριού και παραδοσιακές fado μελωδίες. Ο καθεδρικός ναός Se- ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα μνημεία της Λισαβόνας- και το κάστρο του Αγίου Γεωργίου (Castelo de Sao Jorge) στην κορυφή του λόφου, είναι ίσως από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της περιοχής. Η γνωριμία σας με την πόλη συνεχίζεται στις ζωντανές γειτονιές Chiado και Bairro Alto, που είναι γεμάτες με ωραία μαγαζιά για ψώνια, cafe, εστιατόρια και bars.

Lisbon 2

Τα μικρά κίτρινα τραμ που περνούν ξυστά από τις προσόψεις των κτιρίων είναι το σήμα κατατεθέν στην πόλη. Αξέχαστη εμπειρία η βόλτα με το παλιομοδίτικο τραμ 28 που ξεκινάει από την Praça do Martim Moniz (βόρεια της Baixa), περνάει από πολλές περιοχές του κέντρου και ανηφορίζει μέχρι την Alfama, προσφέροντας υπέροχη θέα στην πόλη.

Όπως και να έχει όμως, την πιο μαγευτική θέα στην πόλη θα την απολαύσετε από τις πολεμίστρες του Κάστρου του Αγίου Γεωργίου (Castelo de Sao Jorge), που στέκεται από τον 2ο π.Χ. αιώνα στον υψηλότερο από τους επτά λόφους της Λισαβόνας, πάνω από τη γειτονιά Alfama. Η μικρή και γραφική συνοικία Santa Cruz do Castelo που βρίσκεται εκεί, συμπληρώνεται μοναδικά από ένα ειδυλλιακό σκηνικό με πολεμίστρες και καταπράσινους κήπους (R. de Santa Cruz do Castelo). Υπέροχα πανοράματα της πόλης και του ποταμού Τάγου θα απολαύσετε και από την τοποθεσία Miradouro da Graça, κοντά στο κάστρο (προτείνουμε να πάτε το ηλιοβασίλεμα), αλλά και από την κορυφή της θριαμβικής αψίδας Arca da Rua Augusta στην Praca do Comercio (Rua Augusta 2). Μια ιδιαίτερα δημοφιλής επιλογή για εξαιρετική θέα στην πόλη είναι και ο Elevador de Santa Justa, o νεογοτθικός ανελκυστήρας που ενώνει την Baixa με την πλατεία Carmo που βρίσκεται ψηλότερα (Rua de Santa Justa).

Το Parque das Nacoes θα σας αποκαλύψει το σύγχρονο πρόσωπο της πορτογαλικής πρωτεύουσας και πρόκειται για ιδανικό προορισμό χαλάρωσης, είτε πάτε με την οικογένεια, είτε με το έταιρον ήμισυ. Χτισμένο στην περιοχή που αναπτύχθηκε για τη διεθνή έκθεση της Λισαβόνας Expo ‘98, δίπλα στον ποταμό Τάγο, το Πάρκο των Εθνών προσφέρει ένα φουτουριστικό αστικό τοπίο με υπερμοντέρνες κατασκευές που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, το τεράστιο εμπορικό κέντρο Vasco da Gama και το Oceanario de Lisboa- ένα από τα μεγαλύτερα ενυδρεία στην Ευρώπη. Εκεί δεν θα προβληματιστείτε για το που θα φάτε ή θα πιείτε έναν ωραίο καφέ, πολλές οι επιλογές ενώ μπορείτε να απολαύσετε βόλτες με ποδήλατα και τελεφερίκ.

Lisbon 3

Αξίζει να επισκεφθείτε την ιστορική περιοχή του Belem που υπήρξε η αφετηρία των θαλασσοπόρων. Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO όπως το Μοναστήρι του Αγίου Ιερώνυμου όπου βρίσκονται οι τάφοι των Βάσκο ντα Γκάμα και Φερνάντο Πεσόα βρίσκονται εκεί και αξίζουν μερίδιο του χρόνου σας.

Η διασκέδαση και το φαγητό είναι ένα μεγάλο και άκρως απολαυστικό κεφάλαιο στη Λισαβόνα. Ένα δείπνο υπό το φως των κεριών και των ήχων των fados, των λαϊκών πορτογαλέζικων τραγουδιών, είναι μια εμπειρία που δεν θα θέλατε να χάσετε με τίποτα. Συνοδεία fados ή όχι πάντως, στη Λισαβόνα θα γευτείτε μπακαλιάρο σε όλες τις πιθανές εκδοχές (πάνω από 350! συνταγές), πιάτα με μύδια κι άλλα θαλασσινά και ιδιαίτερες σούπες όπως η caldo verde (με λάχανο) και η sopa de alho (με σκόρδο και ψωμί). Αν αναζητάτε μεγάλη ποικιλία καλών εστιατόριων, που προσφέρουν από παραδοσιακή πορτογαλική μέχρι διεθνή κουζίνα, επιλέξτε την περιοχή Bairro Altο.

Lisbon 5

Top Secret: Μην παραλείψετε για κανέναν λόγο να γευτείτε πεντανόστιμα pastéis de belém, μικρές φωλιές από τραγανό φύλλο με κρέμα, που φτιάχνονται με συνταγή που αποτελεί το καλύτερα φυλαγμένο μυστικό της πορτογαλικής ζαχαροπλαστικής.

Joel Reigota Atelier

Fashion Secret: O Πορτογάλος designer Joel Reigota έχει το ατελιέ του στην οδό Travessa da Espera, 17. Μην παραλείψετε να κάνετε μια κατατοπιστική βόλτα και να δείτε μερικές από τις colourful δημιουργίες του.

loja_portfolio_aeroporto_de_lisboa02

Spoil me: Και για τα last time & όχι μόνο δώρα, στο αεροδρόμιο θα βρείτε ένα φανταστικό κατάστημα με Πορτογαλικά souvenirs, που έχει τα πάντα. Το portfolio store έχει όλα όσα θα σας κάνουν να γυρίσετε με τα πιο ευφάνταστα και αντιπροσωπευτικά ενθύμια μιας χώρας που θα μπει για πάντα στην καρδιά σας καλώντας σας να επιστρέψετε σύντομα!

Transportation: Η κόκκινη γραμμή του μετρό, που φτάνει ως το αεροδρόμιο, θα σας μεταφέρει γρήγορα στο κέντρο της πόλης. Αν δεν έχετε πολλές αποσκευές, μπορείτε επίσης να πάρετε τα λεωφορεία 705, 722, 744, 783 και 208 (νυχτερινό) για το κέντρο. Να λάβετε υπόψιν σας πως η Lisboa Card, είναι μια έξυπνη λύση καθώς παρέχει απεριόριστη πρόσβαση σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, δωρεάν είσοδο ή έκπτωση σε πολλά μουσεία και αξιοθέατα, εκπτώσεις σε καταστήματα, εστιατόρια κ.ά. Ισχύει για 24, 48 ή 72 ώρες και κοστίζει αντίστοιχα €18,50, €31,50 και €39 (check here travellers www.visitlisboa.com).

Γιατί Ιβηρική Χερσόνησος δεν είναι μόνο η Ισπανία και το ότι η Aegean πλέον έχει φροντίσει για 3 απευθείας πτήσεις την εβδομάδα για τη Λισαβόνα, είναι είδηση που δεν περνάει απαρατήρητη. Τώρα μας δίνεται η ευκαιρία να ταξιδέψουμε για την πιο passionate και νοσταλγική πόλη της Ευρώπης την εβδομάδα από 13/06 και το jennygr_team έχει φροντίσει ήδη για τα ανάλογα εισιτήρια!

Check here!