COOL GREECE TRAVELLERS

Σπορ στο βουνό: Οι κορυφαίοι προορισμοί στην Ελλάδα


26 Ιανουαρίου 2017

in-mountain-sports-top.jpg

Σκι στην Ελλάδα: δημοφιλείς πίστες

1. Παρνασσός: Το μεγαλύτερο και αρτιότερα εξοπλισμένο χιονοδρομικό κέντρο της Ελλάδας, βρίσκεται κοντά στην κοσμοπολίτικη Αράχωβα και στο Λιβάδι, σε υψόμετρο 1.600 έως 2.300μ. Διαθέτει 19 πίστες συνολικού μήκους 36χλμ, ενώ οι πίστες Βάκχος και Ηνίοχος είναι πιστοποιημένες από τη Διεθνή Ομοσπονδία Χιονοδρομίας (F.I.S. Homologation) για τη διοργάνωση αγώνων.

2. «Τρία Πέντε Πηγάδια»: Βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του Βερμίου, σε υψόμετρο από 1.430 έως 2.005μ., περικυκλωμένο από καταπράσινο δάσος. Φημίζεται για την πίστα «Φίλιππος», την καλύτερη «μαύρη» (μεγάλης δυσκολίας) πίστα της Ελλάδας, καθώς και για την πίστα «Αριστοτέλης», μήκους 2.000μ. εγκεκριμένη από τη Διεθνή Ομοσπονδία Χιονοδρομίας (F.I.S.) για την τέλεση Αγώνων Πανευρωπαϊκού και Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

3. Καρπενήσι: Ένα από τα πιο μεγάλα και εντυπωσιακά χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας βρίσκεται σε ένα οροπέδιο του Βελουχίου (Τυμφρηστού). Εκτείνεται σε 5.500στρ., σε υψόμετρο από 1.850 μέχρι 2.200μ. και διαθέτει 18 πίστες, με συνολικό μήκος 7,5χλμ. Από αυτές η μια είναι «μαύρη» για έμπειρους χιονοδρόμους.

4. Βασιλίτσα: Το χιονοδρομικό της κέντρο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή στην Ελλάδα και βρίσκεται στην καρδιά της Πίνδου σε ένα μαγευτικό περιβάλλον (2.150μ.). Διαθέτει 18 πίστες, συνολικού μήκους 24χλμ. και πάρκο snowboard.

5. Καλάβρυτα: Πολύ δημοφιλές χιονοδρομικό κέντρο, με 12 πίστες μήκους 20χλμ. Εδώ υπάρχει και η μεγαλύτερη σε μήκος πίστα της Ελλάδας, η «Νεφέλη», η οποία ξεκινάει από τα 2.340μ.

6. Σέλι: είναι η «κοιτίδα» των χειμερινών σπορ στην Ελλάδα. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα σε έκταση χιονοδρομικά κέντρα στην Ελλάδα, με πίστες καταβάσεων αναγνωρισμένες από τη Διεθνή Ομοσπονδία Χιονοδρομίας (F.I.S.). Επίσης, πίστες δρόμων αντοχής (langlauf).

7. Φαλακρό Δράμας: Είναι το μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο της Μακεδονίας. Έχει καταπληκτική ποιότητα χιονιού και χιονοδρομική περίοδο, που διαρκεί συνήθως από τον Δεκέμβριο έως και τον Απρίλιο.

8. Βίγλα: Το χιονοδρομικό κέντρο της Βίγλας βρίσκεται σε μια ωραιότατη τοποθεσία στη βόρεια πλαγιά του όρους Βίτσι. Σε μια έκταση από τα 1.600 μέχρι τα 1.900μ., υπάρχουν 10 πίστες ολυμπιακών προδιαγραφών.

9. Άλλοι δημοφιλείς προορισμοί: Μικρότερα, αλλά καλά οργανωμένα χιονοδρομικά κέντρα λειτουργούν επίσης στο Βίτσι της Καστοριάς, στον Λαϊλιά Σερρών, στο Καϊμακτσαλάν, στο Πήλιο, στο Μέτσοβο, στο Περτούλι, στο Ελατοχώρι Πιερίας, αλλά και στη Ζήρεια στην Πελοπόννησο.

Αναρρίχηση στην Ελλάδα: δημοφιλείς προορισμοί

1. Μετέωρα: Μια μοναδική εμπειρία παγκοσμίως. Σε αυτά τα βράχια θα απολαύσετε την κλασική αναρρίχηση σε μεγάλες διαδρομές, χωρίς περιττές ασφάλειες, με φυσικά «πιασίματα», που βοηθούν τους αρχάριους. Τι θα σας εντυπωσιάσει; Σε κορυφές και κοιλότητες των βράχων, θα ανακαλύψετε ερειπωμένα μοναστήρια και εγκαταλελειμμένα ασκητήρια.

2. Συκιά, Γκιώνα: Μια επιβλητική «ορθοπλαγιά» υψώνεται πάνω από το χωριό Συκιά και σε προσκαλεί σε μία δυνατή εμπειρία αναρρίχησης. Αντικείμενο «πόθου» των ορειβατών, το μέτωπο του κάθετου βράχου, που υψώνεται αρχικά στα 1.000μ και συνεχίζει ως τα 2.500μ. Η Πλάκα της Συκιάς αναδεικνύει τις δεξιότητες των ικανών.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Discovergreece.com

Ανακαλύψτε και άλλα πανέμορφα μέρη της Ελλάδας:

Λάρισα η κυρά της Θεσσαλίας

Ράφτινγκ & canyoning: Δημοφιλείς προορισμοί στην Ελλάδα

Η Ελλάδα τον χειμώνα: Ο φωτεινός χειμώνας της Ελλάδας