COOL GREECE TRAVELLERS

Πάσχα στα Ιόνια νησιά


16 Μαρτίου 2017

kerkira.jpg

Από την Κέρκυρα και τους Παξούς μέχρι τη Λευκάδα, την Ιθάκη και την Κεφαλονιά, και φυσικά τη Ζάκυνθο, τα νησιά του Ιονίου γιορτάζουν με τα δικά τους ήθη και έθιμα κάθε Πάσχα, όταν η σημαντικότερη γιορτή της χώρας ξεδιπλώνεται με χρώμα και πρωτοτυπία.


Βαδίζοντας στον δικό τους ιδιαίτερο ρυθμό

Φέτος, γιορτάζουμε το Ορθόδοξο Πάσχα την ίδια μέρα με την Πρωτομαγιά, στην καρδιά της άνοιξης. Έτσι δημιουργείται το ιδανικό σκηνικό για να γνωρίσετε τους ήχους και το θέαμα 27 φιλαρμονικών που παρελαύνουν στους δρόμους όλων σχεδόν των νησιών του Ιονίου.

Χωρίς αμφιβολία, η πρωτοκαθεδρία ανήκει στην Κέρκυρα, της οποίας οι 19 φιλαρμονικές δίνουν στο νησί μια μοναδική μουσική ταυτότητα.

Η περιφορά του Επιταφίου, το χαρακτηριστικό θρησκευτικό έθιμο της Μεγάλης Παρασκευής με το οποίο τιμώνται τα Πάθη του Χριστού σε όλη την Ελλάδα, γίνεται ακόμα πιο αξέχαστη εμπειρία σε συνδυασμό με τις τρεις κερκυραϊκές φιλαρμονικές που συνοδεύουν τις πομπές.

Η παλαιότερη και γνωστότερη φιλαρμονική μπάντα του νησιού παίζει το Adagio του Albinoni, ενώ η Μπλε Μπάντα αποδίδει την Marcia Funebre του Verdi και η Πορτοκαλί τη Suentura του Mariani. Η ατμόσφαιρα είναι πένθιμη αλλά και γεμάτη από τις ευλογίες της άνοιξης, με ανθισμένα λουλούδια να στολίζουν τον επιτάφιο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Discovergreece.com

[gallery-716454]

Ανακαλύψτε και άλλα πανέμορφα μέρη της Ελλάδας:

Κέρκυρα: Η τρισεύγενη αρχόντισσα του Ιονίου

Φολέγανδρος: Η εναλλακτική των Κυκλάδων

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα