COOL GREECE TRAVELLERS

5 αποδράσεις για να βιώσετε τη μαγεία του Πάσχα


MMEINTANI

7 Απριλίου 2017

young-couple-driving-in-desert.jpg

Αυτές τις μέρες λοιπόν επιλέγουμε κοντινούς προορισμούς, που όμως θα μας αναζωογονήσουν και θα μας χαρίσουν την αίσθηση ότι έχουμε φύγει κανονικές διακοπές. Σίγουρα βέβαια, αυτό προϋποθέτει και ορισμένους παράγοντες, με πιο βασικό εκείνον της μετακίνησης. Πολλοί από εμάς δεν διαθέτουμε μεταφορικό μέσο και στην ιδέα του να πληρώνουμε εισιτήρια μας πιάνει ένα κάποιο άγχος, ειδικά με τις τιμές να ανεβαίνουν σε περίοδο γιορτών. Ακόμη όμως κι αν έχουμε το δικό μας αυτοκίνητο, μπορεί να μην είναι και το πιο κατάλληλο για ένα ταξίδι.

Ίσως λοιπόν η ενοικίαση να είναι η καλύτερη λύση και μάλλον είναι ήρθε η στιγμή να βγάλουμε από το μυαλό μας την ιδέα ότι νοικιάζουμε αυτοκίνητο μόνο στις καλοκαιρινές διακοπές. Το μυστικό είναι να βρούμε την εταιρία εκείνη που θα μας δώσει τη δυνατότητα για ενοικίαση αυτοκινήτου σε super τιμές και παράλληλα θα έχει και τα τελευταία μοντέλα αυτοκίνητων που κυκλοφορούν. Οπότε αν μας αρέσει κάποιο αυτοκίνητο πολύ και θέλουμε να το οδηγήσουμε (από μικρό οικονομικό, αυτόματο ή με ταχύτητες, diesel για οικονομία μέχρι και 7θέσια ή 9θέσια για μεγάλες παρέες) να μπορούμε να το νοικιάσουμε!

Είτε ταξιδεύετε με οικογένεια λοιπόν, είτε με φίλους ή με το άλλο σας μισό, το σίγουρο είναι ότι με την βοήθεια της Avis αλλά και με τον οδηγό για κοντινές αποδράσεις που θα βρείτε παρακάτω, το φετινό Πάσχα θα σας μείνει αξέχαστο – υπολογίστε μόνο ότι στο όχημα μπορείτε να έχετε GPS αλλά και WiFi. Πόσο πιο διασκεδαστική μπορεί να γίνει μια εκδρομή;

Μερικές από τις προτάσεις μας λοιπόν για το φετινό Πάσχα είναι οι εξής:

Να ζήσετε τη Μ. Παρασκευή στη Ναύπακτο

Η περιφορά του Επιταφίου στη γραφική πόλη καταλήγει στο εντυπωσιακό βενετσιάνικο λιμάνι, όπου πυροτεχνήματα και κεριά που επιπλέουν μέσα στο νερό με φόντο το κάστρο, κάνουν την ατμόσφαιρα να θυμίζει κάτι από παραμύθι και το κατανυκτικό κλίμα ακόμα πιο έντονο.

Να πάρετε μέρος στους Μπότηδες στην Κέρκυρα

Το πιο γνωστό έθιμο της Ανάστασης με τους κατοίκους να πετάνε από τα μπαλκόνια τους κανάτια γεμάτα νερό, τα οποία προσγειώνονται στον δρόμο, είναι κάτι που ο καθένας μας θα πρέπει να έχει ζήσει από κοντά έστω μια φορά στη ζωή του.

Να νιώσετε τη μαγεία της Μονεμβασιάς

Η βυζαντινή καστροπολιτεία με τη μαγευτική αύρα θα σας χαρίσει μια πασχαλινή εμπειρία που σίγουρα θα μείνει αξέχαστη. Τόσο χάρη στην περιφορά του Επιταφίου στα πλακόστρωτα δρομάκια της όσο και το βράδυ της Ανάστασης με το κανόνι μπροστά στην εκκλησία του Ελκόμενου Χριστού. Ακόμη, το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα θα έχετε την ευκαιρία να βιώσετε από κοντά το έθιμο του καψίματος του Ιούδα, στην εκκλησία του Ελκόμενου.

Να δείτε τον ουρανό να γεμίζει φαναράκια στο Λεωνίδιο

Ένα ακόμη υπέροχο έθιμο, με πολύχρωμα αερόστατα που απελευθερώνονται στον ουρανό το βράδυ της Ανάστασης. Η απόδραση στο Λεωνίδειο όμως έχει να σας προσφέρει πολλά ακόμη, αφού είναι μια υπέροχη αφορμή για ατέλειωτες βόλτες στην Αρκαδία.

Να απολαύσετε τον «θαλασσινό Επιτάφιο» της Ύδρας

Από τους πιο κοντινούς και απίστευτα γραφικούς προορισμούς, η Ύδρα σας περιμένει να χαθείτε μέσα στα σοκάκια της και να δείτε από κοντά το έθιμο του «Θαλασσινού Επιταφίου», ο οποίος ξεκινά από την ενορία του Αγίου Ιωάννη, περιφέρεται στις γειτονιές της συνοικίας Καμίνι και στο τέλος καταλήγει μέσα στο νερό στο λιμάνι, προκειμένου να ευλογηθούν τα νερά της θάλασσας.