COOL GREECE TRAVELLERS

Όλοι οι λόγοι που θα θέλαμε να μετακομίσουμε στο Seattle


Αφροδίτη Σακκά

26 Ιουνίου 2017

seattlenightsky.jpg

Μουσική

To Seattle είναι η πόλη με την οποία συνδέεται έντονα ο μουσικός όρος grunge. Μερικά από τα πιο γνωστά grunge συγκροτήματα είχαν ως βάση το Seattle, με το πιο γνωστό τους Nirvana, αλλά και Soundgarden, Mudhoney, Alice In Chains και Pearl Jam. Η πόλη θεωρείται η γενέτειρα της grunge και συγκεκριμένα η δισκογραφική εταιρεία Sub Pop ήταν η πρώτη που υπέγραψε με τα περισσότερα από τα grunge συγκροτήματα της εποχής. Ένα πολύ γνωστό κίνημα, επίσης, με βάση το Seattle, ήταν το riot grrrl. Το riot grrrl γεννήθηκε από ένα συνδυασμό punk και grunge μουσικής με φεμινιστική πολιτική και αποτελούσε ξεχωριστό είδος μουσικής. Τα riot grrrl συγκροτήματα συζητούσαν σημαντικά θέματα σε σχέση με τα γυναικεία δικαιώματα και παρέτρεπαν τις γυναίκες να συμμετέχουν στο "rock n roll". Αυτό, βέβαια, που πολλοί δε γνωρίζουν, είναι πως ο Jimi Hendrix ήταν επίσης γεννημένος και μεγαλωμένος στο Seattle, όπου πραγματοποίησε την πρώτη του συναυλία, πριν μετακομίσει στο Λονδίνο και γίνει ένας θρύλος της μουσικής.

Καφές

Είναι σχεδόν αδύνατο να μην γνωρίζει κανείς πως το Seattle "γέννησε" τα Starbucks και τα ροφήματα που θα βρει κανείς σε όλον τον κόσμο. To πρώτο κατάστημα Starbucks άνοιξε τον Μάρτιο του 1971 και η γνωστή σήμα-κατατεθέν γοργόνα του, δεν ήταν πράσινη, αλλά καφέ και με περισσότερες λεπτομέρειες. Οι ιδρυτές Jerry Baldwin, Zev Siegl και Gordon Bowker, πήραν το όνομα της εταιρείας τους από τη ναυτική μυθολογία και συγκεκριμένα από το βιβλίο του Herman Melville, Moby-Dick. Μάλιστα, το σήμα με την αυθεντική γοργόνα, βρίσκεται ακόμα στο πρώτο Starbucks μαγαζί στο Pike Place Market του Seattle, το οποίο μπορεί να επισκεφθεί οποιοσδήποτε πάρει μέρος στον διαγωνισμό των Starbucks Chilled Classics. Πώς μπορείτε να κερδίσετε το ταξίδι στο Seattle; Με μία πολύ απλή διαδικασία: Αγοράζετε κάποιο ρόφημα από τη συλλογή Starbucks Chilled Classics (Cappuccino, Caffè Latte, Caramel Macchiato, Chocolate Mocha, και τη νέα γεύση Vanilla Bean Macchiato) με μαύρο καπάκι που αναγράφει «Get a taste of Seattle» και έναν κωδικό διαγωνισμού. Κατεβάζετε (πραγματοποιώντας λήψη) την εφαρμογή Aurasma στο κινητό σας τηλέφωνο (app store για iOS ή Android) και σαρώνετε το λογότυπο Starbucks που βρίσκεται στο πλαϊνό μέρος του κυπέλλου, ακολουθώντας τις οδηγίες επί της οθόνης σας (κρατήστε το κύπελλο περίπου 30 εκατοστά μακριά από το κινητό σας για καλύτερη σύνδεση με την εφαρμογή). Τέλος, εισάγετε τον κωδικό διαγωνισμού που βρίσκεται στο καπάκι του κυπέλλου σας καθώς και τα προσωπικά σας στοιχεία επικοινωνίας και θα μάθετε άμεσα αν έχετε κερδίσει, πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες της εφαρμογής.

Ακολουθώντας αυτά τα βήματα, μπαίνετε αυτόματα σε μία μεγάλη κλήρωση για το μεγάλο δώρο (ταξίδι στο Σιάτλ για δύο άτομα) και μαθαίνετε άμεσα αν έχετε κερδίσει μία από τις χίλιες δωροκάρτες για online κατάστημα λιανικής μόδας αξίας 25€.

Το μεγαλό δώρο, ένα ταξίδι για 2 άτομα στο Seattle, περιλαμβάνει: αεροπορικά εισιτήρια μετ’ επιστροφής, 5 διανυκτερεύσεις σε 4 αστέρων ξενοδοχείο με πρωϊνό, μεταφορές από / προς αεροδρόμιο Seattle - ξενοδοχείο, ξενάγηση στο πρότυπο Starbucks Reserve κατάστημα με χώρο Καβουρδίσματος & Αίθουσα Γευσιγνωσίας, πάσο για αξιοθέατα της πόλης, 250$ για προσωπικά έξοδα κατ’ άτομον και δωροκάρτα Starbucks αξίας 50$ κατ’ άτομον.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του διαγωνισμού, επιλέγοντας την χώρα μας.

Eμείς στο jenny.gr, δοκιμάσαμε τα Starbucks Chilled Classics και πήραμε μία γεύση αυθεντικού καφέ απ' το Seattle!

Η Νίκη Χάγια διάλεξε το κρύο Caffe Latte, με espresso και creamy milk

Η Τίνα Σβίγκου διάλεξε το κλασσικό Capuccino και η Αφροδίτη Σακκά το Vanilla Bean Macchiato με εκχύλισμα βανίλιας.

Ταινίες και σειρές

H εξαιρετική θέα της πόλης του Seattle, έχει λειτουργήσει ως πλαίσιο για μερικές από τις πιο γνωστές ταινίες και σειρές, όπως για παράδειγμα το Fifty Shades of Grey. Το Space Needle, ίσως το πιο γνωστό ορόσημο της πόλης, έχει εμφανιστεί σε πολλές από αυτές τις παραγωγές, μαζί με το δημοφιλές Pike Place Market και το γραφικό πράσινο τοπίο του Seattle, με αφορμή το οποίο, η πόλη αποκαλείται και Emerald City. Μερικές από τις πιο γνωστές ταινίες που γυρίστηκαν στο Seattle, είναι φυσικά, το Sleepless in Seattle (1993), το 10 Things About You (1999) και Fifty Shades of Grey (2015). Οι πιο γνωστές σειρές είναι το Frasier (1993-2004) και το ιδιαίτερα δημοφιλές, Grey's Anatomy (2005-συνεχίζεται).

Tεχνολογία

O Bill Gates, συνιδρυτής της Microsoft, είναι ακόμα μία σημαντική προσωπικότητα που γεννήθηκε στο Seattle. To 1975, o William Henry Gates III, μαζί με τον Paul Allen, ίδρυσαν την εταιρεία Microsoft η οποία αργότερα βρέθηκε σε κάθε σπίτι, είτε σαν Windows, είτε σαν Microsoft Office, είτε σαν Xbox -πολύ αργότερα-. Για το Seattle, η Microsoft αντιπροσωπεύει το μεγάλο τεχνολογικό boom για την περιοχή, αφού δημιούργησε τουλάχιστον 10.000 εκατομμυριούχους στην πολιτεία, μέχρι το 2000 και μάλιστα, κάποιοι λένε πως ήταν το ξεκίνημα του 18ωρου ωραρίου στον χώρο της τεχνολογίας.

Πολιτική

To Seattle ήταν η πρώτη μεγάλη πόλη της Αμερικής που είχε γυναίκα δήμαρχο. H Bertha Knight Landes βρισκόταν στη θέση της δημάρχου από το 1926 μέχρι το 1928, και έμεινε στην ιστορία για την αντιμετώπισή της στην διαφθορά (απέλυσε τον διευθυντή της αστυνομίας, για αρχή). Η πόλη δεν είχε ξανά γυναίκα δήμαρχο από τότε.

Celebrities

Mερικοί από τους πιο διάσημους celebrities που έχουν γεννηθεί στο Seattle είναι: Chris Pratt, Anna Faris, Hilary Swank, Kyle MacLachla, Erika Christensen, Mario Batali, Rose McGowan και Macklemore (Ben Haggarty).