COOL GREECE TRAVELLERS

Ναύπλιο: Ο ιδανικός προορισμός για ένα μοναδικό Σαββατοκύριακο


17 Νοεμβρίου 2017

pexels-photo-385998.jpg

Οπότε, ετοιμάζουμε βαλίτσα, «φοράμε» την καλή μας διάθεση, μπαίνουμε στο αυτοκίνητο, πηγαίνουμε να φουλάρουμε καύσιμο – τα νέα καύσιμα της BP με τεχνολογία ACTIVE είναι ιδανικά για την εξαιρετική απόδοση του αυτοκινήτου μας συν ότι κερδίζουμε έως και 61 χλμ ανά γέμισμα!

Επί τη ευκαιρία κάνουμε και έναν γρήγορο δωρεάν έλεγχο 12 σημείων για ξεκινήσουμε με ασφάλεια το ταξίδι μας.

Τώρα είμαστε πραγματικά έτοιμοι να ξεκινήσουμε. Βάζουμε ζώνη, η μουσική να παίζει και… φύγαμε.

Mόλις 137 χιλιόμετρα από την Αθήνα δηλαδή με έναν μέσω υπολογισμό σε λιγότερο από 2 ώρες μεταφερόμαστε σε άλλη εποχή.

Με τα υπέροχα πλακόστρωτά του για περατζάδα, τα μαγαζάκια του, τα ταβερνάκια, τα μπαράκια, το Μπούρτζι, την Ακροναυπλία, το Παλαμήδι, το Ναύπλιο υπόσχεται κάθε φορά να μας γεμίσει με συναισθήματα και βενετσιάνικο αέρα.

Εμείς σας ετοιμάσαμε τα must to do που πρέπει να κάνετε σε αυτή την ιστορική πόλη.

ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ

Δε μπορούμε να είμαστε στη πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδος και να μη ξεκινήσουμε τη μέρα μας από την Πλατεία Συντάγματος η οποία είναι περιτριγυρισμένη από ιστορικά μνημεία και κτίρια. Μια βόλτα από το ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, το ναό του Αγίου Γεωργίου και τα δύο τούρκικα τζαμιά είναι στα απαραίτητα του ταξιδιού μας.

Περπατώντας θα βρεθούμε στο κέντρο της παλιάς Πόλης και κάπου εκεί ο χρόνος σταματά. Τα πλακόστρωτα δρομάκια και τα καλντερίμια σε συνδυασμό με τα υπέροχα κτίρια, τα εντυπωσιακά αρχοντικά, τα νεοκλασικά και φυσικά τις πανέμορφες βουκαμβίλιες είναι αρκετά για να μας μαγέψουν με την αισθητική τους και να πούμε ακόμα μία φορά, μακάρι να ήταν όλη η Ελλάδα έτσι. Η βασιλέως Κωνσταντίνου είναι ο δρόμος που θα μας οδηγήσει στο μεγαλύτερο μέρος της παλιάς Πόλης. Και δεν είναι τυχαίος δρόμος, αφού ουσιαστικά είναι ο πρώτος δρόμος που κατασκευάστηκε με Ευρωπαϊκές προδιαγραφές έπειτα από πρωτοβουλία του Ιωάννη Καποδίστρια.

Μπορούμε επίσης να κάνουμε το γύρο της πόλης με τα τρενάκια, να χαζέψουμε το ηλιοβασίλεμα, ενώ για φαγητό και για ποτό οι επιλογές που έχουμε είναι άπειρες και όλοι μπορούμε να βρούμε αυτό που ταιριάζει στην όρεξη και τα γούστα μας.

FOCUS ON

Κάστρο του Παλαμηδίου

Τα 999 σκαλοπάτια του κάστρου είναι κάτι σαν στοίχημα για τους περισσότερους επισκέπτες του Ναυπλίου! Άραγε θα καταφέρουμε να τα ανέβουμε;

Το σίγουρο είναι ότι τελικά φτάνοντας στην κορυφή είτε με τα πόδια είτε με αυτοκίνητο, η ιστορία υψώνεται μπροστά μας. Το Κάστρο του Παλαμηδιού υπήρξε τόπος καταδίκης σε θάνατο του οπλαρχηγού Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και η είσοδος στο σκοτεινό κελί του, είναι καθηλωτική. Περιηγηθείτε στο κάστρο και θαυμάστε την υπέροχη θέα. H έξτρα πληροφορία; Το φρούριο κατασκευάστηκε σε χρόνο ρεκόρ μεταξύ σε 3 χρόνια. (1711-1714).

Μπούρτζι

Βγαίνοντας στην παραλία, το πρώτο πράγμα που βλέπουμε είναι το Μπούρτζι. Κτισμένο πάνω στο νησάκι των Αγίων Θεοδώρων, το Μπούρτζι είναι το σημείο κατατεθέν του Ναυπλίου. Το αγέρωχο ενετικό κάστρο, μπορούμε να το προσεγγίσουμε με βαρκάκι. Το κάστρο, που κτίστηκε το 1473 και έχει σχήμα ακανόνιστου εξάγωνου, αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα αξιοθέατα του Ναυπλίου και δεν έχει μόνο ειρηνικές μνήμες. Υπήρξε κατοικία των δημίων του Παλαμηδίου, τόπος διαμονής δυο φυγαδευμένων κυβερνήσεων το 1824 και το 1827, ξενοδοχείο πολυτελείας με ιδιαίτερη αναγνώριση στο εξωτερικό (1930 - 1970) αλλά και αναψυκτήριο (έως το 1997). Σήμερα φιλοξενεί πολιτιστικές εκδηλώσεις

Ακροναυπλία

Η ακρόπολη του Ναυπλίου που οι Οθωμανοί ονόμαζαν Ιτς-Καλέ κτίστηκε από τους Ενετούς και ύστερα πέρασε στα χέρια των Βυζαντινών και των Τούρκων. Αποτελείται από τρία επίπεδα, που το καθένα ήταν και ένα ξεχωριστό κάστρο με τείχη κτισμένα σε διαφορετικές ιστορικές περιόδους. Στα plus η μοναδική θέα προς το Μπούρτζι και την παραλία της Αρβανιτιάς.

Trip Info:

- Βγαίνουμε στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών -Πατρών. Στην Κόρινθο στρίβουμε αριστερά προς Τρίπολη. Μπαίνουμε στην Εθνική οδό Κορίνθου – Τρίπολης. Βγαίνουμε στην πρώτη έξοδο μετά τα διόδια του Σπαθοβουνίου και ακολουθούμε τις ταμπέλες για Ναύπλιο στην παλιά εθνική οδό.

- Ακόμα και στις εκδρομές μας πρέπει να είμαστε κομψές. Δείτε τι ρούχα βάζουμε στη βαλίτσα του τριημέρου εδώ

- Χρειάζεστε βενζίνη για έξτρα βόλτες; Check out, που μπορείτε να "γεμίσετε" και είστε έτοιμοι. Οι δρόμοι σας ανήκουν!

- Επισκεφθείτε την σελίδα της BP στο facebook https://www.facebook.com/BPRetailGreece/