COOL GREECE TRAVELLERS

Νάπολη: Εκεί που χτυπά η καρδιά του ιταλικού Νότου


20 Απριλίου 2023

Νάπολη: Εκεί που χτυπά η καρδιά του ιταλικού Νότου
Πόλη με πλούσια ιστορία αλλά και γεμάτη ζωντάνια και ταμπεραμέντο, η Νάπολη σε βάζει αμέσως στους δικούς της ρυθμούς. Ένα ταξίδι εκεί που χτυπά η καρδιά του ιταλικού Νότου είναι μια εμπειρία που αξίζει να ζήσεις μία φορά στη ζωή σου

Συναρπαστική ιστορία, αμέτρητα μνημεία, ένα ιστορικό κέντρο που έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και υπέροχο φαγητό - όλα συναντιούνται στη Νάπολη. Η τρίτη μεγαλύτερη πόλη - και ίσως η πιο αυθεντική - της Ιταλίας, η πατρίδα της πίτσας και του Βεζούβιου, δεν έχει τη λάμψη της Ρώμης, την κομψότητα του Μιλάνου ή την ομορφιά της Φλωρεντίας. Έχει όμως μια ξεχωριστή και αυθεντική γοητεία που αξίζει να ανακαλύψετε.

Ο περίπατος στο ιστορικό κέντρο που έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, θα σας μείνει αξέχαστος. Στενά δρομάκια, γραφικές πλατείες, μεγαλοπρεπείς εκκλησίες, εντυπωσιακά κτήρια, μικρά καταστήματα με τοπικά προϊόντα, παλιά μπακάλικα, παραδοσιακές πιτσαρίες και υπόγειες στοές δημιουργούν ένα ιδιαίτερο σκηνικό που συνδυάζει με μοναδικό τρόπο το χθες με το σήμερα. Διαβάστε τη συνέχεια στο travelgo.gr.