GALLERY

Οι πιο εντυπωσιακές χειμερινές διαδρομές με τρένο σε όλο τον κόσμο


ΚΑΤΕΡΙΝΑ-ΝΑΡΓΚΙΣ ΑΤΖΑΣ

11 Ιανουαρίου 2017

canada-a.jpg

Durango & Silverton Narrow Gauge Railroad, United States 

 

 

Photo from the runby a few days before Christmas. Isn't it magical? #dsngrr

A photo posted by Durango & Silverton NG RR (@dsngrr) on

 

Οι επιλογές για να ταξιδέψει κάποιος με τρένο είναι πολλές. Σε όλες τις χώρες, μπορείτε να βρείτε από παλιά ιστορικά μέχρι υπερσύγχρονα τρένα, που μπορούν να σας χαρίσουν μια αξέχαστη εμπειρία. Εδώ θα δείτε τις πιο εντυπωσιακές χειμερινές διαδρομές με τρένο σε όλο τον κόσμο.

Rocky Mountaineer, Canada

Θέλετε να δείτε την ομορφιά που υπάρχει σε βραχώδη όρη, χωρίς να φορέσετε τις μπότες πεζοπορίας; Τότε το πολυτελές τρένο, Rocky Mountaineer, θα σας προσφέρει μια διαδρομή γεμάτη αξιοθέατα στην νότια πλευρά του Καναδά. Θα σας μεταφέρει από το Σιάτλ στο Βανκούβερ, μέσα από κοιλάδες, ποταμούς, βουνά με όλες τις ανέσεις και την ζεστασιά που θέλετε.

Glacier Express, Switzerland

Από το χειμερινό θέρετρο της Ελβετίας το St. Moritz, στο Zermatt, αυτό το ταξίδι θα σας προσφέρει μια μοναδική θέα στις Ελβετικές Άλπεις. Τα μαγευτικά τοπία που θα αντικρύσετε θα αξίζουν για τα χρήματα που θα διαθέσετε για να κλείσετε μία θέση σε αυτό το πολυτελές τρένο.

Alaska Railroad, United States

Ενώ η Αλάσκα μπορεί να σας φαίνεται ένα προορισμός που είναι χειμερινός όλο τον χρόνο, το τρένο Alaska Railroad απασχολείται περισσότερο τους καλοκαιρινούς μήνες. Η διαδρομή από το Anchorage στο Fairbanks, σας επιτρέπει να διασχίσετε παρθένα μέρη με απίστευτη ομορφιά στα οποία δεν υπάρχουν καθόλου δρόμοι. Καθίστε αναπαυτικά στην θέση σας και απολαύστε την θέα που θα δείτε από τα μεγάλα παράθυρα του Alaska Railroad και ενημερωθείτε για το κάθε αξιοθέατο από τους μικρούς ξεναγούς, που είναι άριστα εκπαιδευμένοι μαθητές του γυμνασίου.

Golden Eagle Luxury Trains, Russia

Το Golden Eagle Luxury περιγράφεται ως ένα πολυτελές ξενοδοχείο με ρόδες και είναι ένα από τα τρένα με τις περισσότερες ανέσεις. Περιλαμβάνει καμπίνες με μεγάλο κρεβάτι, ιδιωτικό μπάνιο και καλό φαγητό και μπορεί να σας πάει από την Αγία Πετρούπολη στον Νορβηγικό Αρκτικό Κύκλο, για να δείτε το Βόρειο Σέλας. Μέσα από τα παράθυρα αυτού θα δείτε και μοναδικά χιονισμένα πυκνά δάση.

Flam Railway, Norway

Το Flam Railway περνάει μέσα από την κοιλάδα Flam Valley και κάνει μια διαδρομή 13 χιλιομέτρων, το τρένο αυτό έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως ένα θαύμα της μηχανικής. Μέσα από αυτό θα δείτε καταρράκτες, ψηλά χιονισμένα βουνά και μεγάλες χαράδρες που θα σας κόψουν την ανάσα. Αυτή η σιδηροδρομική γραμμή έχει ανοίξει από το 1940 και είναι σχεδιασμένη έτσι για να κάνει ασφαλή την διαδρομή σας.

Royal Scotsman, United Kingdom

Λίγα τρένα μπορούν να σας προσφέρουν θέα σε κάστρα, αυθεντικό ουίσκι, απογευματινό τσάι και δείπνο υπό το φως των κεριών. Εάν επιλέξετε το Royal Scotsman θα έχετε σίγουρα αυτά και αρκετές ανέσεις. Η διαδρομή του τρένου αυτού θα σας ταξιδέψει σε όλη την Μεγάλη Βρετανία και σας χαρίσει αξέχαστες εμπειρίες, όπως δείπνα στα οποία οι άντρες φορούν σμόκιν ή σκωτσέζικη φούστα και οι γυναίκες φορούν τα καλά τους φορέματα, gourmet φαγητό και θέα μεγάλα κάστρα της υπαίθρου και λευκές κορυφές σε ορεινά μέρη.   

[gallery-716099]