GALLERY

Η Angélica Dass δημιούργησε ένα project που σπάει τις ανθρώπινες ταμπέλες!


TSVIGKOU

7 Μαΐου 2017

skin-tones-pantone-colors-photo-project-humanae-angelica-dass-mosaic.jpg


Το project Humanae ξεκίνησε στις αρχές του 2016 και μέσα από μια μεγάλη εκστρατεία στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, η Dass κατάφερε να έχει πάνω από 200 πορτραίτα, ενώ χρειάσθηκε να ταξιδέψει σε 19 διαφορετικές πόλεις.

Για τη φωτογράφιση χρειάσθηκε να δημιουργηθεί το κατάλληλο σκηνικό. Χρησιμοποίησε ένα λευκό φόντο και στη συνέχεια ένα τετράγωνο, 11 pixel στην ίδια Pantone απόχρωση με τη μύτη του κάθε μοντέλου. Αντί να τοποθετήσει τις φωτογραφίες σε χρωματική σειρά, να μοιάζουν με φάσμα, τις ανακάτεψε και τις παρουσίασε ως ένα «μωσαϊκό», που δείχνει τις αντιθέσεις και τις ομοιότητες κάθε τόνου.

Η Angélica Dass αγαπάει το συγκεκριμένο project και πάντα ήθελε να το κάνει, καθώς η ίδια μεγάλωσε σε οικογένεια μικτών φυλών στο Ρίο ντε Τζανέιρο και αντιμετώπισε αμέτρητες διακρίσεις εξαιτίας του χρώματος του δέρματος. "Κάθε φορά που παίρνω μια φωτογραφία, αισθάνομαι ότι κάθομαι μπροστά σε έναν θεραπευτή", είπε σε μια συνομιλία της το 2016. "Όλη η απογοήτευση, ο φόβος και η μοναξιά που ένιωθα κάποτε ... Γίνεται αγάπη".

Ακριβώς όπως εξελίσσονται οι ταυτότητες των ανθρώπων, έτσι και το Humanae βρίσκεται σε εξέλιξη και θα εκτελεί το σκοπό του μέχρι να πέσουν τα τείχη που χωρίζουν τους ανθρώπους! 

[gallery-716774]

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα