GALLERY

Τανζανία: Το μέρος όπου η ύπαρξη ατόμων με αλμπινισμό θεωρείται κατάρα


TSVIGKOU

12 Σεπτεμβρίου 2017

copy-of-marinka-masseus2016-underthesamesun03-598b6d0534a06-880.jpg

Στην Τανζανία, αν έχεις αλμπινισμό, θεωρείται κακό. Μάλιστα τα παιδιά που έχουν κινδυνεύουν, αφού θεωρείται τύχη να σκοτώσει κανείς άτομα που έχουν αλμπινισμό. Γυναίκες που γεννάνε τέτοια παιδιά, τις συμβουλεύουν να τα σκοτώσουν και αν αρνηθούν τόσο εκείνες, όσο και τα παιδιά θεωρούνται παρείσακτοι.


Πολλά παιδιά με αλμπιινισμό στερούνται τα πιο θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Είναι περιφρονημένα και όλοι τους λένε ότι είναι κακοί, ότι η ύπαρξή τους είναι κατάρα. Ζουν σε συνεχή φόβο για βάναυσες επιθέσεις.
Λόγω των δολοφονιών, πολλά παιδιά σήμερα ζουν σε στρατόπεδα. Απορρίπτονται και απομακρύνονται από τις οικογένειές τους, ζουν χωριστά από την κοινωνία για να είναι ασφαλείς. Είναι απομονωμένοι, παραμένουν χωρισμένοι, κρυμμένοι, συχνά κακομεταχειρίζονται και ντρέπονται για αυτό που είναι.

 

Εκτός από τις δεισιδαιμονίες ωστόσο, στην Τανζανία υπάρχει μία ακόμη απειλή. Το δέρμα και τα μάτια τους είναι χωρίς χρώμα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχουν φυσική προστασία από τον σκληρό αφρικανικό ήλιο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παθαίνουν σοβαρά εγκαύματα, κάθε μέρα ξανά και ξανά, τα οποία με την πάροδο του χρόνου μετατρέπονται σε καφετιά σημεία (συνήθως στο πρόσωπο) και σε καρκίνο του δέρματος.

Δείτε στην gallery που ακολουθεί το φωτογραφικό αφιέρωμα "Under the Same Sun" της Marinka Masséus:

[gallery-717478]

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα