HOME SWEET HOME

DIY Ένα βάζο που κάνει τις δουλειές του σπιτιού… παιχνιδάκι!


28 Δεκεμβρίου 2012

jar.jpg

Όλα τα μέλη της οικογένειας μπορούν να συμμετέχουν.

Το βάρος της καθαριότητας και τακτοποίησης του σπιτιού πέφτει κατά σχεδόν 100% στη μαμά. Εάν λοιπόν νιώθετε πως έχει αρχίσει η φθορά και χρειάζεστε ένα διάλλειμα μάλλον ήρθε η ώρα να μοιραστείτε τον ρόλο της νοικοκυράς με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας και κυρίως τα παιδιά. Άλλωστε η ανάθεση ευθυνών δημιουργεί πιο αυτόνομα και πιο προσγειωμένα παιδιά. Κάντε το καθάρισμα κυριολεκτικά παιχνιδάκι, δημιουργώντας ένα βάζο όπου θα περιέχει χαρτάκια με διάφορες δουλειές που πρέπει να γίνουν μέσα στο σπίτι και δεν ξεπερνούν τα πέντε λεπτά η κάθε μία. Κάντε το να μοιάζει με διαγωνισμό έχοντας πρώτο γύρο, δεύτερο γύρο κ.ο.κ. και βάλτε χρονόμετρο για να ενισχύσετε τον συναγωνισμό.

Πως θα φτιάξετε τις κάρτες:

Πάρτε διάφορα χρωματιστά χοντρά χαρτιά. Κόψτε τα στο ίδιο μέγεθος και γράψτε πάνω τις δουλειές που θέλετε να γίνουν, όπως για παράδειγμα «Στρώσιμο κρεβατιού», «τακτοποίηση γραφείου», «Βγάλσιμο πιάτων από το πλυντήριο». Εν συνεχεία διπλώστε τα και βάλτε τα σε ένα βάζο.

Αποτελεί το ιδανικό παιχνίδι για μια βροχερή μέρα αλλά και μια λύση για να κάνετε κάτι ομαδικό σαν οικογένεια ενώ παράλληλα θα είναι και αποτελεσματικό.