HOME SWEET HOME

Tips για να επιλέξετε το κατάλληλο χρώμα για τους τοίχους σας


25 Απριλίου 2015

246.jpg

Αν σκοπεύετε να ανανεώσετε το σπίτι σας και δεν έχετε καταλήξει στο κατάλληλο χρώμα δείτε τα παρακάτω tips που θα σας κατευθύνουν στην πιο σωστή απόφαση. Πολλές φορές μπορεί να ενθουσιάζεστε από ένα χρώμα που ενδεχομένως κάπου θα έχετε δει όμως να μην ταιριάζει με την αισθητική του δικού σας σπιτιού.

  1. Πρώτα απ' όλα καταλήξτε στα υφάσματα που θα χρησιμοποιήσετε ή στα ήδη υπάρχοντα. Ο τοίχος πρέπει να δένει αρμονικά μαζί τους.
  2. Αν έχετε ήδη τσεκάρει το αγαπημένο σας χρώμα σε κάποιο περιοδικό ή ύφασμα ή σε οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο, πάρτε το μαζί σας στο μαγαζί με τα χρώματα για να μπορέσετε να αναμίξετε την πιο πιστή εκδοχή του.
  3. Θυμηθείτε ότι τα φωτεινά χρώματα δείχνουν μεγαλύτερο ένα χώρο, ενώ τα πιο σκούρα μικρότερο. Επομένως σε λίγα τετραγωνικά μη χρησιμοποιήσετε χρώματα όπως καφέ, βαθύ μπλε ή μοβ.
  4. Στους χώρους όπως τα υπνοδωμάτια αποφύγετε τις έντονες αποχρώσεις γιατί δε σας βοηθούν να χαλαρώσετε. Αν πάλι επιμένετε να τα χρησιμοποιήσετε περιοριστείτε σε έναν τοίχο.
  5. Μην πάρετε βιαστική απόφαση. Πριν βάψετε όλο τον τοίχο δοκιμάστε πάνω του σε λίγα σημεία παραπλήσιες αποχρώσεις και περιμένετε 2-3 μέρες να στεγνώσουν καλά για να σιγουρευτείτε ότι έχετε επιλέξει τη σωστή.
  6. Αν θέλετε να δημιουργήσετε αντίθεση δώστε μεγάλη προσοχή στην ένταση του χρώματος σας για να είναι όντως εμφανή και να μη φαίνεται σαν να διαλέξατε λάθος χρώμα.
  7. Αν σκοπεύετε να βάψετε με διαφορετικά χρώματα του χώρους σας φροντίστε να είναι χρωματικά ομαλή η μετάβαση από το ένα δωμάτιο στο άλλο.
  8. Να θυμάστε ότι το χρώμα αποδίδει πιο σκούρο στο τοίχο απ' ότι το βλέπετε στο δειγματολόγιο.
  9. Εμπιστευθείτε το ένστικτό σας. Είστε οι μόνοι που γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα το σπίτι σας.