HOME SWEET HOME

Tips για να γίνετε οι ειδικοί των μοτίβων


27 Απριλίου 2015

247.jpg

Το πιο hot trend για φέτος στο χώρο του decor είναι τα printed μοτίβα. Όσο και αν σας εντυπωσιάζουν, όταν έρθει η στιγμή να τα συνδυάσετε θα διαπιστώσετε ότι τελικά δεν είναι τόσο εύκολο όσο το φανταζόσασταν. Γι' αυτό το λόγο διαβάστε με προσοχή τα παρακάτω tips για να πετύχετε μία ονειρεμένη διακόσμηση αντάξιας των σελίδων των πιο stylish περιοδικών του decor.

  1. Προτιμήστε μονό αριθμό διαφορετικών μοτίβων διότι δείχνουν πιο αρμονικά όταν συνδυάζονται. Για αρχή καλό θα ήταν να πειραματιστείτε με τρία διαφορετικά. Μόλις εξοικειωθείτε μπορείτε να δοκιμάσετε ακόμα και πέντε διαφορετικά!
  2. Επιλέξτε μοτίβα που να μην δίνουν μάχη για να επικρατήσουν στο χώρο. Δηλαδή μπορείτε να συνδυάσετε ένα μεγάλο floral μοτίβο, με ένα μεσαίο γεωμετρικό και ένα ακόμη πιο μικρό κλασικό.
  3. Τα μοτίβα σε μεγάλη κλίμακα δείχνουν ωραιότερα σε μεγάλες επιφάνειες, ενώ τα μικρής κλίμακας σε μικρότερες επιφάνειες.
  4. Αναζητείστε μοτίβα που να ενσωματώνουν τα χρώματα που υπάρχουν στο χώρο σας.
  5. Τα μοτίβα ταιριάζουν και σε μονόχρωμα δωμάτια.
  6. Επιλέξτε μοτίβα με ίδιο στιλ.
  7. Φροντίστε ώστε να ισορροπούν στο χώρο. Αν τα συγκεντρώσετε μόνο σε ένα σημείο τότε το δωμάτιο δε θα έχει κάποια συνοχή στο decor.
  8. Επιλέξτε μία απόχρωση που θα συνδέει χρωματικά τα μοτίβα σας. Για παράδειγμα επιλέξτε τρία διαφορετικά μοτίβα, το ένα με λευκό και ροζ, το δεύτερο με λευκό και γαλάζιο και το τρίτο με λευκο, ροζ και γαλάζιο ώστε να υπάρχει συνοχή μεταξύ τους.