HOME SWEET HOME

Πως να ανανεώσετε το παραδοσιακό στιλ στο σπίτι


31 Ιουλίου 2015

7afb3d082f2bdab3277eacf52cb9684d-1.jpg

Αν βρίσκετε το σπίτι σας πολύ παραδοσιακό και θα θέλατε να το ανανεώσετε και να προσθέσετε μοντέρνες πινελιές χωρίς να ανατινάξετε τον τραπεζικό σας λογαριασμό, δείτε μερικές ιδέες για το καταφέρετε.

Προσθέστε δυνατές αποχρώσεις Ένα έντονο χρώμα θα δώσει ένταση στον χώρο σας και θα τον κάνει να δείχνει πιο μοντέρνος. Επιλέξτε ένα έντονο καναρινί ή ένα πράσινο της μέντας για ζωντάνια και χρώμα. Μην φοβάστε να μπλέξετε και διαφορετικές αποχρώσεις μεταξύ τους. Αν το σαλόνι σας είναι παραδοσιακά διακοσμημένο και αρκετά μουντό, προσθέστε μια κατακόκκινη βιβλιοθήκη για να ζωντανέψετε τον χώρο.

thehomeissue_modern03

Κουρτίνες Οι κουρτίνες αποτελούν ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο της διακόσμησης ενός σπιτιού. Μπορεί ένα σπίτι να είναι διακοσμημένο πολύ μοντέρνα αλλά οι κουρτίνες να είναι σε άλλο στιλ και να χαλάνε όλο το αποτέλεσμα. Επιλέξτε πολύχρωμες κουρτίνες ή κουρτίνες με παλ αποχρώσεις και μοντέρνα σχέδια.

thehomeissue_modern04

Ανακατέψτε υλικά και υφές Το ανακάτεμα υλικών και οι μείξεις υφών είναι ένας πολύ μοντέρνος τρόπος διακόσμησης. Αν έχετε ένα παραδοσιακό ξύλινο τραπέζι, μπορείτε να το συνδυάσετε με ένα μεταλλικό βάζο και έναν καναπέ με γούνινα και δερμάτινα μαξιλαράκια. Παίξτε με τις υφές και τα υλικά και δημιουργήστε έναν μοντέρνο χώρο εύκολα και γρήγορα.

thehomeissue_modern02

Τολμήστε το έθνικ Το ότι ζείτε στην Ελλάδα δεν σημαίνει πως η έμπνευσή σας πρέπει να είναι μόνο ελληνική. Συνδυάστε στο σπίτι σας έπιπλα και διακοσμητικά από άλλες χώρες και ηπείρους, όπως Αφρική, Βραζιλία, Ισπανία ή και Αμερική. Χρησιμοποιήστε διακοσμητικά που έχετε φέρει από ταξίδια σας ή βάλτε σκοπό να αγοράζετε ένα όμορφο διακοσμητικό σε κάθε χώρα που θα πηγαίνετε από εδώ και στο εξής.

thehomeissue_modern03 (1)

Χρησιμοποιήστε παραδοσιακά σχέδια στην υπερβολή τους Ένα βάζο σε μπλε και άσπρη απόχρωση είναι κλασικό και άκρως παραδοσιακό.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.spirossoulis.com- the home issue, το μόνο online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.