HOME SWEET HOME

Ο κανόνας διακόσμησης που πρέπει όλοι να γνωρίζουν


24 Ιουλίου 2015

4e414ef15b106c779129e67f9f599074.jpg

O κανόνας διακόσμησης 60-30-10 είναι το πιο καλά κρυμμένο μυστικό στον χώρο της διακόσμησης. Ακολουθώντας τον μπορείτε να φέρετε ισορροπία στη διακόσμηση του σπιτιού σας χρησιμοποιώντας τη σωστή αναλογία χρωμάτων.

Το 60% αποτελεί το κυρίως χρώμα του δωματίου σας. Αυτό σημαίνει ότι η απόχρωση που θα επιλέξετε, θα είναι αυτή που θα βάψετε τους τοίχους σας και θα καλύψετε τις μεγαλύτερες επιφάνειες όπως χαλιά, καναπές και κουρτίνες.

aa9

Το 30% είναι το δευτερεύον χρώμα Δείτε πόσες επιφάνειες έχετε στην απόχρωση του 60% και βάλτε ακριβώς τις μισές για να πετύχετε το 30%. Με το δευτερεύον χρώμα θα καλύψετε μικρότερες επιφάνειες όπως έπιπλα, κρεβάτια, καρέκλες ή και κάποιο μικρότερο μέρος του τοίχου σας.

Το 10% είναι το χρώμα των τελευταίων πινελιών Αυτό σημαίνει μαξιλαράκια, πίνακες, φωτιστικά, διακοσμητικά και κεριά.

aaa6

Για να βρείτε τα τρία χρώματα πάνω στα οποία θα ποντάρετε όλη τη διακόσμηση του σπιτιού σας, ακολουθήστε τον εξής τρόπο. Βρείτε ένα έπιπλο, έναν πίνακα ή ένα χαλί που λατρεύετε και δείτε ποιες αποχρώσεις είναι αυτές που περιέχει και που σας έκαναν να το προσέξετε. Ξεκινώντας με τη βασική απόχρωση θα μπορέσετε να ανακαλύψετε τη δευτερεύουσα και στο τέλος την τρίτη. Από την άλλη μεριά υπάρχει η λύση του να επιλέξετε απλά το αγαπημένο σας χρώμα και να το ενισχύσετε με άλλες δύο που του ταιριάζουν.

aaaa8

Προσοχή! Αν το αγαπημένο σας χρώμα είναι το κόκκινο τότε αποφύγετε να το χρησιμοποιήσετε ως πρωτεύον χρώμα γιατί το πιο πιθανόν είναι να σας κουράσει γρήγορα.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.spirossoulis.com- the home issue, το μόνο online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.