HOME SWEET HOME

Κάντε το χώρο σας μοντέρνο και artistic με τη βοήθεια της ΙΚΕΑ


24 Ιουλίου 2015

PH124419.jpg

Η τέχνη οφείλει να κατέχει ένα ρόλο στη ζωή και στην καρδιά μας. Η τέχνη αναγνωρίζεται αμέσως, μαγνητίζει και έλκει. Η υψηλή τέχνη είναι η τέχνη που μας εκφράζει, για οποιονδήποτε λόγο. Πολλές φορές μας εκπλήσσει, άλλες μας εμπνέει, μας θυμίζει, μας ταξιδεύει... η τέχνη αποτελεί καταλύτη για τα ανθρώπινα συναισθήματα, για τα δικά μας συναισθήματα.

Η ΙΚΕΑ έχει αποδείξει τους στόχους της και έχει ανοίξει πλήρως τα χαρτιά της. Ως σκοπό έχει να σχεδιάζει και να προσφέρει σε όλους προϊόντα στα πλαίσια της κραταιής φιλοσοφίας του δημοκρατικού σχεδιασμού, δλδ. μιλάμε για υψηλό και λειτουργικό σχεδιασμό, προσιτό σε όλους ανεξαιρέτως.

PicMonkey Collage

Σήμερα, μας προσφέρεται μία ανεξάρτητη σειρά τέχνης με την πιο σημαντική λειτουργία: να μας κάνει να νιώσουμε πιο ζωντανοί – γεμάτοι συναισθήματα, απόψεις, αναμνήσεις και όνειρα. Είναι μία σειρά προσιτή σε όλους, που δημιουργήθηκε από ένα διαφορετικό σύνολο καλλιτεχνών που μπόρεσαν έτσι να απευθυνθούν σε ένα εντελώς νέο, παγκόσμιο κοινό. Η ΙΚΕΑ δλδ. μετατρέπεται στη μεγαλύτερη δημόσια γκαλερί του κόσμου και μας φέρνει πιο  κοντά στην τέχνη που εμείς επιλέγουμε -και πλέον μπορούμε- να έχουμε στο σπίτι μας.

PH124385

Καλλιτέχνες της λεγόμενης "street art" δημιουργούν και μεταφέρονται από τους δρόμους και τις αστικές περιοχές, στον προσωπικό σας χώρο.

PH124419

Η street art περιλαμβάνει μία σειρά από υποκατηγορίες όπως το γκράφιτι ή τέχνη του σπρέι, την τέχνη στένσιλ και το yarn bombing (πολύχρωμα πλεγμένα νήματα ή ίνες σε διάφορα σχέδια).  Αδιαμφισβήτητα είχε, και συνεχίζει να έχει, μία μεγάλη επιρροή στον επίσημο κόσμο της τέχνης. Πολλοί σύγχρονοι καλλιτέχνες παγκοσμίου φήμης, όπως για παράδειγμα, ο Jenny Holzer, ο Jean-Michel Basquiat και ο Keith Haring ξεκίνησαν ως street artists. Και στην περίπτωση του Keith Haring, η τέχνη του ποτέ δεν εγκατέλειψε τελείως τα χαρακτηριστικά της street art προέλευσής της. Αντίστροφα, ο πιο διάσημος street artist σήμερα, ο μυστηριώδης Banksy, όχι μόνο έχει το δικό του γκαλερίστα στο Λονδίνο, αλλά τα έργα του πωλούνται σε εντυπωσιακά υψηλές τιμές.