HOME SWEET HOME

Διακοσμήστε το πιο σημαντικό στοιχείο του καθιστικού σας


8 Αυγούστου 2015

meissue_saloni01.jpg

Όταν επισκέπτεστε το σπίτι φίλων ή γνωστών σας το πρώτο μέρος στο οποίο περνάτε είναι το καθιστικό. Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν, η σημασία αυτού του δωματίου είναι πολύ σημαντική τόσο για εσάς τους ίδιους (καθώς εκεί περνάτε τις περισσότερες ώρες όταν είστε σπίτι) αλλά και για τους καλεσμένους σας.

Ο καναπές είναι το πιο σημαντικό κομμάτι του καθιστικού. Πάνω σε αυτόν στηριζόμαστε για να χτίσουμε σιγά-σιγά την υπόλοιπη διακόσμηση του χώρου. Πάμε να δούμε μερικά σαλόνια με ιδιαίτερους και πολύ μοντέρνους καναπέδες και συμβουλές για να τους υιοθετήσετε και εσείς στη δική σας διακόσμηση.

Αν το σπίτι σας έχει μεγάλο ενιαίο χώρο στο σαλόνι προτιμήστε να βάλετε έναν μεγάλο καναπέ και 2 πολυθρόνες σε διαφορετική απόχρωση για να γεμίσετε τον χώρο και να του δώσετε στιλ και χρώμα. Μπορείτε, για παράδειγμα, να επιλέξετε έναν εκρού καναπέ και δύο λαχανί πολυθρόνες και να βάλετε μερικά λαχανί μαξιλαράκια ή ένα λαχανί ριχτάρι πάνω στον καναπέ για πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

thehomeissue_saloni05

Αν ο χώρος του σαλονιού είναι πολύ μεγάλος μπορείτε να πάρετε έναν γωνιακό καναπέ που να δημιουργεί 2 γωνίες αντί για μία. Μία καλή λύση είναι να προσθέσετε στη μέση του χώρου μία βιβλιοθήκη που θα χρησιμεύσει ως τεχνητό διαχωριστικό από τη τραπεζαρία ή την κουζίνα.

thehomeissue_s

Ένας γκρι καναπές είναι μία καλή επιλογή για μοντέρνα σαλόνια. Στον ουδέτερο καμβά του γκρι καναπέ έχετε τη δυνατότητα να «παίξετε» με πολύχρωμα μαξιλάρια ή ακόμα και να τοποθετήσετε μια ταπετσαρία με ωραίο σχέδιο πίσω από τον καναπέ.

thehomeissue_saloni010

Αν θέλετε κάτι πιο πρωτότυπο μπορείτε να επιλέξετε καναπέδες χωρίς πλάτη και να τοποθετήσετε μερικά μαξιλάρια που διαμορφώνονται εύκολα και είναι πολύ άνετα.

thehomeissue_saloni06

Οι χαμηλοί καναπέδες είναι μόδα αλλά είναι περισσότερο για άνεση και χαλάρωση παρά για βολικό κάθισμα καλεσμένων. Είναι ωστόσο μία πολύ καλή επιλογή για σπίτια με χαμηλό ταβάνι.

thehomeissue_saloni011

Τα έντονα χρώματα δίνουν πάντα μοντέρνα πινελιά σε έναν χώρο αρκεί να τοποθετηθούν και συνδυαστούν σωστά.

thehomeissue_saloni03

Μερικές φορές οι καναπέδες αποκτούν στιλ με βάση την τριγύρω διακόσμηση. Κάποιοι καναπέδες είναι ουδέτεροι και επηρεάζονται οπτικά από το γενικό στιλ ενός χώρου.

thehomeissue_saloni09

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.spirossoulis.com- the home issue, το μόνο online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.