HOME SWEET HOME

Πως να οργανώσετε το γραφείο του παιδιού σας


3 Σεπτεμβρίου 2015

Τα σχολεία ανοίγουν σε λίγες μέρες, επομένως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να οργανώσετε το γραφείο του παιδιού σας. Ο κυριότερος στόχος πρέπει να είναι η διαχείριση του από το ίδιο και το μεγαλύτερο μέσο για να το πετύχετε είναι η οργάνωση. Επειδή όμως ο χαρακτήρας ενός παιδιού μπορεί να είναι πολύ διαφορετικός σε σχέση με ένα άλλο σκεφτείτε με ποιον τρόπο θα μπορέσει να λειτουργήσει στον προσωπικό του χώρο. Αν για παράδειγμα αποσπάται εύκολα η προσοχή του, καλό θα ήταν να μην υπάρχουν πολλά αντικείμενα πάνω στο γραφείο την ώρα της μελέτης, αλλά δίπλα σε ένα μεγάλο κουτί ή σε συρτάρι ώστε να μπορεί εύκολα να τα βρίσκει και να τα αποθηκεύει. Δείτε μερικά tips που μπορούν να βοηθήσουν σε κάθε περίπτωση.

  1. Πίνακας ανακοινώσεων: Ο πίνακας ανακοινώσεων είναι αυτός που θα του υπενθυμίζει ένα διαγώνισμα, μία αλλαγή στην ώρα ενός μαθήματος στο φροντιστήριο και οτιδήποτε σχετίζεται με τις δραστηριότητες του. Έτσι θα μάθει να οργανώνει μόνο του τον εαυτό του.
  2. Ετικέτες: Θα χρειαστούν αρκετές ετικέτες για να κολλήσει στα τετράδια και ντοσιέ ώστε να ξέρει ανά πάσα ώρα και στιγμή τι περιέχει μέσα του το καθένα από αυτά.
  3. Είδη γραφείου: Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος αγοράστε του τα απαραίτητα στυλό και μολύβια για την κασετίνα και φυλάξτε ένα χώρο στο συρτάρι με συμπληρωματικά. Αυτό θα βοηθήσει σε περίπτωση που χάσει κάποιο αυτά και χρειαστεί να το αναπληρώσει άμεσα. Το ίδιο μπορεί να γίνει με με extra τετράδια και λευκές κόλλες.
  4. Θέση: Όπως συμβαίνει και με το δικό σας γραφείο, κάθε αντικείμενο πρέπει να έχει το δικό του μόνιμο σημείο. Ρωτήστε το σε ποια θέση προτιμά να τα τοποθετήσει ώστε να του είναι εύκολο να τα ξαναβάζει πίσω μόλις τελειώσει την μελέτη του.
  5. Διακοσμητικά αντικείμενα:Το γραφείο καλό θα ήταν να μην έχει πολλά διακοσμητικά αντικείμενα ώστε να μην του αποσπούν την προσοχή και να μην προκαλούν ακαταστασία. Για ένα παιδί είναι πιο δύσκολο το συμμάζεμα.
  6. Συρτάρια: Φροντίστε το κάθε συρτάρι να έχει και μία διαφορετική κατηγορία. Δηλαδή σε ένα να βρίσκονται τα αναλώσιμα και σε άλλο τα βιβλία.
  7. Καλλιτεχνικά: Αν δεν υπάρχει extra χώρος για ένα δεύτερο τραπέζι μόνο για τα καλλιτεχνικά, τότε φυλάξτε ένα συρτάρι που να χωρά οτιδήποτε σχετίζεται με αυτά. Φροντίστε να του προσφέρετε ένα μεγάλο γραφείο για να μπορεί να εκφράζει τη δημιουργική του διάθεση, όχι μόνο για το σχολείο αλλά και για τον ελεύθερο χρόνο. Αν βρίσκεται ακόμα σε μικρή ηλικία προμηθευτείτε με μία πλαστική ρόμπα για να φοράει όταν πρόκειται να χρησιμοποιήσει κόλλες και μπογιές με πινέλα.
  8. Ράφια: για να μπορεί να ξεχωρίζει το βιβλίο ή το τετράδιο ή το ντοσιέ που χρειάζεται οργανώστε σε ένα ράφι τα σχολικά βιβλία, σε ένα άλλο τα εξωσχολικά και σε άλλα δύο διαφορετικά τα τετράδια και τα ντοσιέ.
  9. Έλεγχος γονιών: Προμηθευτείτε με ένα ντοσιέ μέσα στο οποίο θα τοποθετεί οτιδήποτε χρειάζεται την έγκριση σας ή την υπογραφή σας για να έχετε πάντα τον έλεγχο.