HOME SWEET HOME

Τα μυστικά για ένα ζεστό σπίτι


11 Νοεμβρίου 2015

64034_0_L.jpg

Ο χειμώνας πλησιάζει και ήδη έχουν ξεκινήσει να κυκλοφορούν στους δρόμους τα πρώτα δερμάτινα παλτό και τα πρώτα jackets που εκτός από κομψές, μας κρατάνε και ζεστές.

Τι γίνεται όμως, όταν επιστρέφουμε στο σπίτι; Είναι το ίδιο κομψό και ζεστό ή παρατηρούμε ότι έξω έχει τελικά… λιγότερο κρύο σε σχέση με μέσα;

Το κρύο σπίτι είναι ένα πρόβλημα… από όλες τις απόψεις.

Κανείς δεν μπορεί να μείνει σε ένα σπίτι χωρίς θέρμανση, ούτε όμως και να σπαταλά μια περιουσία γι’ αυτό το σκοπό. Επιπλέον, όσο ένα σπίτι είναι κρύο και ψυχρό σε διακόσμηση, δεν πρόκειται ποτέ να μετατραπεί σε έναν χώρο ζεστό, κατάλληλο για γιορτές και συναντήσεις με τους φίλους σας. Αν νομίζετε πως για να κρατήσετε το σπίτι σας ζεστό ή για να του δώσετε έναν ζεστό τόνο διακόσμησης χρειάζεται να επενδύσετε χρόνο και κυρίως χρήμα, διαβάστε αυτό το άρθρο και δείτε ορισμένους έξυπνους τρόπους που θα σας χαρίσουν τη θαλπωρή που ονειρεύεστε!

09cb7ad04237f295d552acfe2320e275

Αρχικά ας δούμε εναλλακτικές λύσεις ζεστασιάς…

Θέρμανση με ξύλο: Οι θερμάστρες ξύλου, οι εστίες τζακιού και τα προϊόντα pellet αποτελούν τις βασικές επιλογές σας. Οι ξυλόσομπες χρησιμοποιούνται πλέον σε πολλά σπίτι ως κύρια θέρμανση, καθώς εξοικονομείται έως και 75% σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης. Προτιμήστε ξύλα χωρίς χημικές προσμίξεις που θα μειώσουν την εκπομπή ρύπων και θα αυξήσουν τη θερμαντική τους απόδοση. Εάν πάλι, το σπίτι σας διαθέτει τζάκι, είστε από τις τυχερές, καθώς διαμορφώνει μια αίσθηση θαλπωρής και χαρίζει ένα ρουστίκ στυλ διακόσμησης. Προτιμήστε ξύλα ελιάς, οξιάς ή πεύκου. Εάν πάλι, επιλέξετε σόμπα pellet, ας έχετε υπόψη σας ότι μια φορά το χρόνο θα πρέπει να γίνεται καθαρισμός και συντήρηση από τεχνικό, μια αρκετά απλή διαδικασία. Η επιλογή θέρμανσης με pellet δίνει τη δυνατότητα οικονομίας της τάξης του 40%-50%.

66369_0_G

Σόμπα Ξύλου MAGNA ΙΙ που θα βρείτε στο Praktiker

66373_0_G

Σόμπα Pellet Freepoint Globe 10,5KW

Ηλεκτρική θέρμανση: Σε αυτή την κατηγορία, επιλέγετε μεταξύ ηλεκτρικών καλοριφέρ που έχουν άμεση απόδοση και αθόρυβη λειτουργία και κονβέκτορες που αν και μικροί ζεσταίνουν γρήγορα ακόμα και μεγάλους χώρους. Εξίσου πολλά πλεονεκτήματα έχουν και τα κλιματιστικά με τεχνολογία inverter, καταναλώνοντας λιγότερη ενέργεια σε σχέση με τα συμβατικά κλιματιστικά, και διατηρώντας τη θερμοκρασία και υγρασία στα επιθυμητά επίπεδα. Τέλος, υπάρχουν και τα θερμαντικά πάνελ που είναι μια πολύ κομψή επιλογή για μοντέρνα σπίτια, με υψηλή απόδοση και χαμηλή κατανάλωση. Ορισμένοι τύποι πάνελ έχουν επιφάνειες, πάνω στις οποίες μπορείτε να εκτυπώσετε ή να ζωγραφίσετε σχέδια κάτι που θα δώσει έναν προσωπικό τόνο σε ολόκληρο το χώρο.

66267_0_L

Κονβέκτορας Praktiker DL-15 2000WATT

large7

64033_0_L

Θερμαντικό πάνελ Praktiker HHP 400/1/1 SLIM 400WATT

Θερμάστρες Αλογόνου-Κηροζίνης-Υγραερίου: Οι διαστάσεις του χώρου σας θα καθορίσουν ποιος είναι ο πιο κατάλληλος τύπος θερμάστρας που σας καλύπτει. Εάν ο χώρος που θέλετε να ζεστάνετε είναι μικρός, επιλέξτε σόμπες αλογόνου που διαθέτουν και ασφάλεια πυρκαγιάς, ενώ για μεγάλους χώρους ενδείκνυται η σόμπα υγραερίου. Τέλος, υπάρχουν και οι θερμάστρες κηροζίνης που προορίζονται για κάλυψη συγκεκριμένης επιφάνειας.

64034_0_L

Σόμπα υγραερίου BUDGET HIG 4200/1/1 στα Praktiker.

Ένα σπίτι, όμως, εκτός από ζεστό πρέπει να αναδίδει και χειμωνιάτικη θαλπωρή. Εφαρμόστε 5 απλές συμβουλές για να δημιουργήσετε μια ατμόσφαιρα που θα ζεστάνει την ψυχή και το σώμα σας.

  • Χρησιμοποιείστε ζεστά χρώματα στη διακόσμηση (κίτρινο, πορτοκαλί, μπορντώ) και αποφεύγετε τα κρύα (μπλε, πράσινο, λευκό)
  • Ντύστε τους καναπέδες και τα κρεβάτια σας με μάλλινα, fluffy ριχτάρια και κουβέρτες
  • Τι πιο όμορφο από το να δημιουργήσετε γωνιές σε σαλόνι, κρεβατοκάμαρα, αλλά και μπάνιο, με αρωματικά κεριά; Θα δώσουν απαλό φωτισμό και άρωμα!
  • Τοποθετήστε φωτιστικά δαπέδου δίπλα στον καναπέ, τη βιβλιοθήκη ή το κρεβάτι σας και χαλαρώστε υπό τον απαλό φωτισμό.
  • Εάν έχετε λίγα έπιπλα, ντύστε τους τοίχους με ταπετσαρία σε ζεστά χρώματα και σχέδια και κάντε αυτόματα το χώρο σας να φαίνεται γεμάτος και ζεστός.

Όποια λύση από τις παραπάνω κι αν διαλέξετε, να θυμάστε το πιο σημαντικό: δώστε στο χώρο σας το προσωπικό σας στιλ, ακόμα κι αν δεν είναι σε απόλυτη συμφωνία με τις επιταγές της μόδας. Μόνο έτσι θα πετύχετε να αποπνέει πραγματική ζεστασιά και θαλπωρή!