HOME SWEET HOME

Decor ideas από υποψήφιες ταινίες για Oscars


28 Φεβρουαρίου 2016

Ετοιμαστείτε να περπατήσετε στο κόκκινο χαλί με τις 6 ιδέες που αντλούν έμπνευση από τις ταινίες που διεκδικούν το χρυσό αγαλματίδιο!

Από την «Επιστροφή» μέχρι το «Κορίτσι από τη Δανία» και το «Carol» μέχρι το «Οι Μισητοί Οκτώ», η φετινή κούρσα για το Όσκαρ καλύτερης ταινίας έχει πολλά να προσφέρει όχι μόνο στο σινεφίλ κοινό αλλά και σε εμάς που αγαπάμε τη διακόσμηση. Οι παραπάνω ταινίες, άλλωστε, προσφέρουν μπόλικες δόσεις συγκίνησης αλλά κι έμπνευσης: από το Far West μέχρι τη δεκαετία του 1950! Παρακάτω σας δίνουμε ιδέες που θα μετατρέψουν το χώρο σας από καθημερινό κατάλυμα σε σπίτι που αξίζει Oscar—κυριολεκτικά.

Κάντε το όπως η Carol! Αποτελεί εύκολα την πιο στιλάτη ταινία της χρονιάς! Ο λόγος για το super chic και απίστευτα όμορφο «Carol» του Todd Haynes. Στη Νέα Υόρκη του 1950 η νεαρή Therese Belivet γνωρίζει την κομψή, ευκατάστατη και μεγαλύτερή της Carol Aird. Οι δύο γυναίκες ερωτεύονται και, παρά τα εμπόδια, όπως ο εκβιασμός που επιχειρεί ο σύζυγος της Carol, αποφασίζουν να δραπετεύσουν μαζί από την πόλη.

960

Με την ιέρεια της φινέτσας, Cate Blanchett στον ομώνυμο ρόλο, αυτήν η ταινία οπτικά και μόνο αξίζει oscar. Για να βάλετε το σπίτι σας στο πνεύμα της εποχής, ανοίξτε την πόρτα του σπιτιού σας στη γούνα: ένα faux ριχτάρι αρκεί για να φέρει την πολυτέλεια των 50s στο χώρο σας. Συνδυάστε το με μαξιλάρια σε αποχρώσεις του πετρόλ, του σκούρου πορτοκαλί, του κίτρινου και του γαλάζιου και πείτε «ναι» στην ταπετσαρία.

thehomeissue_oscardecoration002

Από τη Δανία με αγάπη Στην Κοπεγχάγη της δεκαετίας του 1920, ο ζωγράφος Einar Wegener αντικαθιστά για χάρη της επίσης ζωγράφου γυναίκας του, Gerda, ένα θηλυκό μοντέλο. Μια εμπειρία που θα τον μεταμορφώσει, θα τον κάνει να ανακαλύψει την αληθινή ταυτότητά του και θα τον σπρώξει να γίνει ένας από τους πρώτους διεμφυλικούς που προχώρησαν σε αλλαγή φύλου.

thehomeissue_oscardecoration004

Η ταινία πέρα από τη μοναδική ερμηνεία του Eddie Redmayne έχει εντυπωσιάσει το κοινό με τα υπέροχα κοστούμια και τα oσκαρικά σκηνικά της. Για να βάλετε στο σπίτι σας μια glamour πινελιά από τη Δανία του 1920, δεν έχετε παρά να πείτε «ναι» στα έπιπλα και τα αξεσουάρ με χρυσοποίκιλτες λεπτομέρειες (π.χ. καθρέφτης), το ζωντανό κίτρινο του κρόκου και το πλούσιο βελούδο και το απαλό μετάξι για τα μαξιλάρια, τα ριχτάρια, τις κουρτίνες ή την ταπετσαρία των επίπλων σας.

thehomeissue_oscardecoration005

Στο Far West Τον Ταραντίνο πολλοί εμίσησαν, το φετινό σπαγγέτι γουέστερν του όμως με τίτλο «Οι Μισητοί 8» ουδείς! Στο μετεμφυλιακό wyoming ένας κυνηγός επικηρυγμένων και η γυναίκα που έχει συλλάβει βρίσκουν καταφύγιο σε μια απομονωμένη καλύβα μέσα στα χιόνια. Μαζί με άλλους επτά παράξενους χαρακτήρες συνθέτουν μια ετερόκλητη ομάδα γεμάτη μυστικά, ψέματα και ύποπτα κίνητρα.

thehomeissue_oscardecoration006

Με εντυπωσιακές ερμηνείες, ανατρεπτική τροπή και άφθονο δράμα δεν μας κάνει εντύπωση που το νέο έπος του Ταραντίνο είναι προτεινόμενο για Όσκαρ. Αν λατρεύετε το τρίπτυχο «Αίμα-Δάκρυα-Ιδρώτας» στο στιλ του μεγάλου δημιουργού, επιστρέψτε στις παραδοσιακές και ρουστίκ ρίζες σας και βάλτε στο σπίτι σας ογκώδη ξύλινα έπιπλα, μάλλινα ριχτάρια σε αποχρώσεις του μπορντό, του κίτρινου, του γκρι και του μπεζ, τα δερμάτινα χαλιά (βλ. προβιά) και μαύρα μεταλλικά αξεσουάρ. Αν σας αρέσουν και οι αλυσίδες—ακόμα καλύτερα: κρεμάστε τα φωτιστικά σας από αυτές!

thehomeissue_oscardecoration007

Επιστροφή στη φύση Εδώ και δύο εβδομάδες όλοι μιλάνε για τον Leonardo Di Caprio και τη σκηνή με την αρκούδα! Όλος αυτός ο χαμός γίνεται στο όνομα της «Επιστροφής». Η ταινία εκτυλίσσεται το 1823, ένας βαρύτατα τραυματισμένος κυνηγός εγκαταλείπεται από τους συντρόφους του στα χιονισμένα βουνά μετά από την επίθεση μιας αρκούδας στην αποστολή τους, αλλά εκείνος καταφέρνει να επιζήσει και επιστρέφει ζητώντας εκδίκηση.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.spirossoulis.com– the home issue, το μόνο online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.