HOME SWEET HOME

Ποια είναι τα πιο in σχέδια σε κουρτίνες για αυτή τη σεζόν;


27 Μαρτίου 2016

Με τις κουρτίνες μπορείτε εύκολα να δώσετε στιλ σε ένα χώρο αν επιλέξετε το σωστό σχέδιο, μέγεθος και υλικό. Γι'αυτό το λόγο ετοιμάσαμε έναν οδηγό ώστε να επιλέξετε ανάμεσα στις πιο στιλάτες κουρτίνες της σεζόν.

Όμπρε Μπορεί το όμπρε να έγινε τεράστια μόδα στα μαλλιά αλλά είναι επίσης πολύ στη μόδα και στη διακόσμηση. Μπορείτε να επιλέξετε όμπρε κουρτίνες που συνδυάζουν δύο αποχρώσεις που ταιριάζουν στο χώρο σας. Μην εντάξετε στις κουρτίνες σας περισσότερα από δύο χρώματα γιατί θα δυσκολευτείτε να τα συνδυάσετε με την υπόλοιπη διακόσμηση του σαλονιού.

640

Κεντημένες μάλλινες κουρτίνες Οι κεντημένες μάλλινες κουρτίνες είναι και πάλι στη μόδα γιατί δείχνουν να είναι ταυτόχρονα και vintage και μοντέρνες. Αν το χέρι σας «πιάνει» μπορείτε να αγοράσετε απλές μάλλινες κουρτίνες και να κεντήσετε πάνω τους ό,τι σχέδια θέλετε. Τα κεντήματα δείχνουν πιο ωραία στο τελείωμα της κουρτίνας, αλλά αν θέλετε μπορείτε να αγοράσετε κουρτίνες που έχουν κεντήματα σε όλο το μήκος τους. Τα διακριτικά φλοράλ κεντήματα είναι μια πολύ ωραία επιλογή και από μακριά μοιάζουν σαν ανάγλυφα σχέδια πάνω στις κουρτίνες σας.

thehomeissue_kourtines06

Bohemian Οι bohemian κουρτίνες (κουρτίνες με έντονα σχέδια και συνδυασμό διαφορετικών χρωμάτων) είναι μια ωραία πινελιά στο σαλόνι ή στο υπνοδωμάτιο αλλά καλό είναι να συνδυάζονται με μονόχρωμη διακόσμηση γιατί είναι από μόνες τους πολύ φανταχτερές. Αν φοβάστε να τις βάλετε στο σαλόνι, μπορείτε να τις δοκιμάσετε πρώτα σε κάποιο μικρό παράθυρο ή στο υπνοδωμάτιο για να δείτε πώς δείχνουν.

Τip Μια ασφαλής επιλογή διακόσμησης με bohemian κουρτίνες είναι να επιλέξετε μια παλ απόχρωση για το 70% του χώρου σας (τοίχους, χαλιά και έπιπλα που καλύπτουν μεγάλες επιφάνειες) και να βάλετε στο υπόλοιπο 30% μια «δυνατή» κουρτίνα σαν αυτή της παρακάτω φωτογραφίας.

thehomeissue_kourtines03

Παλ αποχρώσεις Συνδυάστε παλ αποχρώσεις μεταξύ τους χρησιμοποιώντας δύο ή τρία διαφορετικά φύλλα κουρτίνας. Αυτό το στιλ ταιριάζει τέλεια σε υπνοδωμάτια αλλά και παιδικά δωμάτια που έχουν έλλειψη χρώματος.

thehomeissue_kourtines08

Floral Οι floral κουρτίνες είναι επίσης μια πολύ καλή επιλογή. Δυστυχώς, όμως, ενώ κάποιες από αυτές μπορούν να δείξουν πολύ όμορφα σε ένα χώρο και να τον αναδείξουν, υπάρχουν και κάποιες άλλες οι οποίες κάνουν ακόμα πιο άσχημο το αποτέλεσμα. Αυτό σημαίνει πως χρειάζονται μεγάλη προσοχή στον τρόπο που θα συνδυαστούν. Αν φοβάστε να χρησιμοποιήσετε έντονα floral, επιλέξτε πιο απαλά σχέδια που μπορούν να ενταχθούν πιο εύκολα σε ένα χώρο.

Don't Μην συνδυάζετε το floral της κουρτίνας σας με το ίδιο floral σχέδιο σε μαξιλάρια ή καναπέδες. Το αποτέλεσμα είναι υπερβολικό και αρκετά κιτς.

thehomeissue_kourtines04

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.spirossoulis.com– the home issue, το μόνο online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.