HOME SWEET HOME

Ποια είναι η πιο safe απόχρωση για το υπνοδωμάτιο;


23 Απριλίου 2016

bed-1.jpg

Το λευκό χρώμα είναι η ιδανική επιλογή για το υπνοδωμάτιο και σήμερα θα σας δείξουμε πώς ακριβώς να υιοθετήσετε για το δικό σας «ησυχαστήριο» με απόλυτη επιτυχία το total white look.

Ονειρεμένο λευκό Παρόλο που δεν μπορείτε να το κατανοήσετε πλήρως, το λευκό έχει εκατοντάδες αποχρώσεις και θα πρέπει να επιλέξετε αυτή που ταιριάζει καλύτερα σε εσάς και στο δικό σας δωμάτιο. Τα αστραφτερά λευκά φωτίζουν το δωμάτιο και του δίνουν δυναμισμό, ενώ τα λίγο πιο σκουρόχρωμα λευκά σκοτεινιάζουν το χώρο και τον κάνουν πιο ατμοσφαιρικό. Για ονειρεμένα υπνοδωμάτια επιλέξτε αποχρώσεις που συνδυάζουν τα δύο παραπάνω χρώματα και στιλ.

thehomeissue_lefko

Ποσοστά Το total white look για ένα δωμάτιο δεν είναι η καλύτερη επιλογή και καλό θα ήταν να μην το υιοθετήσετε στο χώρο σας. Δείχνει τα δωμάτια πολύ αποστειρωμένα και πολλές φορές θυμίζει νοσοκομείο. Γι'αυτό θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε λευκό σε ένα ποσοστό μέχρι 80% και το υπόλοιπο 20% να είναι κάποια ή κάποιες άλλες αποχρώσεις.

Συνδυασμός με φούξια Λευκό με φούξια είναι ένας συνδυασμός πολύ πετυχημένος για υπνοδωμάτιο. Επιλέξτε λευκούς τοίχους, σεντόνια, κουβέρτες και χαλιά και διακοσμήστε με φούξια λουλούδια και κεριά.

thehomeissue_lefko02

Συνδυασμός υλικών Το λευκό είναι ένα χρώμα που αν δεν χρησιμοποιηθεί σωστά στη διακόσμηση μπορεί να δείξει αποστειρωμένο και βαρετό. Για να δώσετε σε ένα λευκό δωμάτιο χαρακτήρα προσπαθήστε να συνδυάσετε διαφορετικά υλικά σε αποχρώσεις του λευκού. Έτσι το δωμάτιο θα δείξει πιο πλούσιο και ζωντανό.

thehomeissue_lefko05

Φωτιστικό Ένα φωτιστικό σε ζωηρή απόχρωση ή ένας κομψός πολυέλαιος χαρίζουν στιλ σε ένα λευκό δωμάτιο και του προσθέτουν κομψότητα και ζωντάνια. Για παράδειγμα, στην παρακάτω φωτογραφία, το δωμάτιο έχει διακοσμηθεί με λευκές αραχνοΰφαντες κουρτίνες και έναν πολύ όμορφο πολυέλαιο που δίνει στιλ σε όλο τον χώρο. Όσο για την απόχρωση του λευκού που έχει χρησιμοποιηθεί δεν είναι άλλη από αυτή του πάγου.

thehomeissue_lefko01

Λευκό με μπεζ ή γκρι Δύο πολύ ωραίοι συνδυασμοί λευκού είναι το λευκό-γκρι και το λευκό-μπεζ. Χρησιμοποιήστε στο 80% του δωματίου σας λευκό χρώμα και ενισχύστε με μπεζ ή γκρι λεπτομέρειες. Το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.

thehomeissue_lefko04

Λευκό με παλ αποχρώσεις Για να αποκτήσετε το πιο ονειρεμένο υπνοδωμάτιο συνδυάστε παλ αποχρώσεις με λευκό. Στο δωμάτιο της παρακάτω φωτογραφίας συνδυάζεται το λευκό χρώμα με παλ γαλάζιο και γκρι και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά ονειρικό και άκρως χαλαρωτικό.

thehomeissue_lefko03

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.spirossoulis.com– the home issue, το μόνο online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.