HOME SWEET HOME

Η απόλυτη μεταμόρφωση ενός σαλονιού: Το πριν και το μετά


25 Μαΐου 2016

Μπορεί η ανανέωση αυτού του σαλονιού να μην είναι των 20 ευρώ αλλά μέσα από αυτήν μπορείτε να δείτε πόσο μπορεί να αλλάξει ο χώρος σας ακολουθώντας μερικά απλά και εύκολα tips.

Την ανακαίνιση αυτού του σαλονιού ανέλαβε η σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων, Stacey Cohen. Η ίδια δήλωσε πως ήθελε να κάνει τον χώρο σοφιστικέ και διαχρονικό. Ήθελε να κάνει αλλαγές που θα αναδείκνυαν τη διακόσμηση χωρίς να τη φορτώσουν πολύ.

Τα παλιά έπιπλα αντικαταστάθηκαν όλα με μοντέρνα έπιπλα με απλές, μίνιμαλ γραμμές. Ο διθέσιος παλιός καναπές αντικαταστάθηκε με δύο κομψές και στιλάτες πολυθρόνες σε σπασμένο λευκό. Δίπλα τοποθετήθηκαν δύο γκρι σκουρόχρωμες πολυθρόνες και ακριβώς απέναντι ένας πιο μεγάλος καναπές σε απαλό γκρι χρώμα. Με λίγα λόγια η σχεδιάστρια χρησιμοποίησε τρεις διαφορετικές αποχρώσεις, λευκού, παλ γκρι και σκουρόχρωμου γκρι για να δώσει λίγη περισσότερη ζωντάνια στον χώρο.

Ο απλός τοίχος επενδύθηκε περιμετρικά, προστέθηκαν build-in βιβλιοθήκες και ράφια και ο χώρος αμέσως έγινε πιο φωτεινός.

Διακόσμηση σε φυσικούς τόνους Σε όλο το σαλόνι χρησιμοποιήθηκαν πολλές διαφορετικές φυσικές αποχρώσεις με αρκετές χρυσές λεπτομέρειες που δίνουν μια νότα πολυτέλειας στον χώρο.

Tip Σύμφωνα με το φενγκ σούι το χρυσό χρώμα είναι μια απόχρωση που βοηθάει στο να επέλθει οικονομική ευημερία στο σπίτι σας. Ένας τρόπος για να το πετύχετε αυτό είναι να βάλετε σε χρυσά κάδρα (ή βαμμένα με σπρέι χρυσά κάδρα) φωτογραφίες ανθρώπων της οικογένειάς σας που θαυμάζετε. Μπορείτε επίσης να βάλετε πορτραίτα ανθρώπων που δεν γνωρίζετε αλλά θα θέλατε να ακολουθήσετε τη δική τους επιτυχημένη πορεία.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.spirossoulis.com– the home issue, το μόνο online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.

[gallery-621033]