HOME SWEET HOME

6 ιδέες για να εντάξετε το floral στιλ στο σπίτι με μοντέρνο τρόπο


24 Ιουνίου 2016

570570.jpg

Μπορεί να έχετε εξοστρακίσει τα φλοράλ μοτίβα από τη διακόσμησή σας γιατί (ακόμα και σήμερα) σας θυμίζουν τα κουρτινάκια της γιαγιάς σας. Ωστόσο, οι μέρες που πέρασε το φλοράλ στη διακοσμητική λήθη έχουν πλέον έρθει στο τέλος τους: όσο ρετρό και παλιομοδίτικο κι αν σας φαίνεται, το φλοράλ φέτος αποτελεί μία από τις πιο hot και μοντέρνες τάσεις στη διακόσμηση. Αντί να προσπαθείτε να το αποφύγετε, εμείς σας προτείνουμε όχι μόνο να αναγνωρίσετε τη διακοσμητική του αξία, αλλά να βάλετε αυτή τη φρέσκια, ποπ και παιχνιδιάρικη τάση στο σπίτι σας με τολμηρά και μοντέρνα σχέδια και χαρούμενα, χρωματιστά μοτίβα.

Τα φλοράλ μοτίβα αποτελούν τον ιδανικό τρόπο να βάλετε χρώμα στο χώρο σας χωρίς, ωστόσο, να θέτετε σε κίνδυνο τη διακοσμητική ισορροπία του. Τολμήστε, λοιπόν, να ζωντανέψετε τον καναπέ του καθιστικού σας γεμίζοντάς τον με μαξιλάρια σε φλοράλ μοτίβα ή τοποθετώντας σε αυτόν ένα φλοράλ ριχτάρι. Κι αν οι χρωματικοί συνδυασμοί δεν αποτελούν το δυνατό σημείο σας, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε καθόλου: η ανάλαφρη, παιχνιδιάρικη φύση και η ιδιαιτερότητα του φλοράλ θα χαρίσουν αίσθηση συνοχής στο χώρο σας, ακόμα κι αν επιλέξετε να τον διακοσμήσετε με λουλουδάτα μοτίβα σε όλα τα χρώματα.

Αγαπάτε το φλοράλ, αλλά έχετε ορκιστεί πίστη στη μίνιμαλ και βιομηχανική διακόσμηση; Κανένα πρόβλημα! Μπορείτε να φέρετε το φλοράλ στα σούπερ μοντέρνα μέτρα σας, επιλέγοντας μια «ψηφιδωτή» ταπετσαρία στην οποία το μοτίβο θα εμφανίζεται με τη μορφή πίξελ. Με αυτόν τον τρόπο, θα δώσετε σύγχρονο χαρακτήρα στο πλέον χαρακτηριστικό μοτίβο! Για το σκοπό αυτό, προτιμήστε μια φλοράλ ταπετσαρία σε ουδέτερα ή σκούρα χρώματα και συνδυάστε τη με αξεσουάρ σε έντονα χρώματα.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.spirossoulis.com– the home issue, το μόνο online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.

[gallery-637919]