HOME SWEET HOME

Τα 6 λάθη που κάνουμε και δείχνει μικρότερο το σπίτι!


29 Ιουνίου 2016

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, στη διακόσμηση και τη διαμόρφωση κάθε χώρου κάθε εκατοστό μετράει. Κι αυτό ισχύει για οποιονδήποτε άνθρωπο χρειάστηκε ποτέ να αποφασίσει ποια είναι η σωστή ή η καταλληλότερη διάταξη και διαρρύθμιση των επίπλων του στο χώρο. Και μπορεί αυτό να σας φαίνεται περισσότερο προφανές στους χώρους που έχουν λιγότερα τετραγωνικά, ωστόσο μπορεί να αποτελέσει εξίσου μεγάλο πρόβλημα ακόμα και σε χώρους στους οποίους τα τετραγωνικά... περισσεύουν.

Ευτυχώς για εμάς, η γερμανική υπηρεσία ενοικίασης κατοικιών Wimdu αποφάσισε να μοιραστεί μαζί μας τα «κρυφά» μυστικά και τη σοφία που έχει αποκομίσει τόσα χρόνια μέσω της δράσης σας. Πρόσφατα, μάλιστα, παρουσίασε μια λίστα με 6 συχνότερα λάθη που κάνουν οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σπιτιών με αποτέλεσμα να «μικραίνουν» το χώρο τους. Πάμε να τα δούμε;

Λάθος#1 Όλα (σε) ένα Μπορεί να λατρεύετε να δημιουργείτε αντιστοιχίες ανάμεσα στα υφάσματα, τα χρώματα και τα έπιπλά σας. Ωστόσο, το επονομαζόμενο «ασορτί» δημιουργεί την αίσθηση ότι ο χώρος είναι πιο μικρός. Γιατί συμβαίνει αυτό; Απλά, γιατί το μάτι μας εκλαμβάνει όλα τα διαφορετικά στοιχεία ενός χώρου ως ένα κοινό σύνολο. Έτσι, αυτό που αντικρίζει μοιάζει με μια μεγάλη και άμορφη μάζα.

Τι μπορείτε να κάνετε Σπάστε τη μονοτονία συνδυάζοντας διαφορετικές υφές και χρώματα στα μαξιλάρια ή τους τοίχους σας. Κι αν είστε φαν του συνδυαστικού στυλ, περιορίστε την λατρεία σας για αυτό μόνο στα έπιπλα, τους τοίχους ή τα αξεσουάρ σας - όχι σε όλα.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.spirossoulis.com– the home issue, το μόνο online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.

[gallery-642342]