HOME SWEET HOME

Κουρτίνες: μεταμορφώστε τις με λιγότερο από 5 ευρώ!


ΚΑΤΕΡΙΝΑ-ΝΑΡΓΚΙΣ ΑΤΖΑΣ

15 Ιουλίου 2016

Σε περίπτωση που έχετε βαρεθεί τις κουρτίνες σας μπορείτε να τις αλλάξετε ή ακόμα καλύτερα για περισσότερη οικονομία να τις μεταποιήσετε.

Βελτιώστε το μήκος Μια έξυπνη λύση είναι να αλλάξετε τις κουρτίνες από το ένα δωμάτιο στο άλλο. Το πιθανό πρόβλημα που ίσως αντιμετωπίσετε είναι το μήκος της κουρτίνας. Στην περίπτωση που η κουρτίνα σας είναι κοντή μπορείτε να την επιμηκύνετε χωρίς ραψίματα και υφάσματα. Πάρτε ένα χοντρό σχετικά σχοινί από φυσικό υλικό που είναι και μεγάλη τάση και δημιουργήστε καινούργιες θηλιές. Ανάλογα με τα ανοίγματα-τρύπες που έχει η κουρτίνα τόσες θα είναι και οι θηλιές που θα φτιάξετε από σχοινί. Φροντίστε τα σχοινιά που θα κόψετε να είναι ισομερή έτσι ώστε να «πέφτει» ομοιόμορφα η κουρτίνα σας. Με αυτόν τον τρόπο θα κερδίσετε τουλάχιστον 10 εκατοστά. Με τα σχοινιά μπορείτε εύκολα να τη ρυθμίσετε στο μήκος που τη θέλετε. Κόστος αλλαγής 5 ευρώ.

kourtines 1

Η αύξηση του μήκους της κουρτίνας με σχοινιά είναι μια έξυπνη λύση.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.spirossoulis.com– the home issue, το μόνο online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.