HOME SWEET HOME

6 τρόποι που το χρώμα επηρεάζει τη ζωή μας


22 Αυγούστου 2016

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να βελτιώσουμε την καθημερινότητά μας και κατά συνέπεια τη ζωή μας. Μπορούμε να βελτιώσουμε τη διατροφή μας, να ξεκινήσουμε την άσκηση, να κάνουμε θετικές σκέψεις, να κοιμόμαστε περισσότερο. Όλα αυτά λίγο πολύ τα γνωρίζετε. Τι θα λέγατε να σας αποκαλύψουμε και έναν ακόμα τρόπο να ζήσετε καλύτερα; Βάλτε χρώμα!

Το χρώμα είναι μία κρυφή γλώσσα που επικοινωνεί με το συνειδητό και το υποσυνείδητο μέρος του μυαλού μας. Αν καταλάβουμε πως το χρώμα επηρεάζει κάθε κομμάτι της ρουτίνας μας, μπορούμε να ζήσουμε ακόμα πιο γεμάτα. Ας δούμε όμως τους τρόπους που το χρώμα φτιάχνει την ποιότητα της ζωής μας.

1. Το χρώμα ορίζει τους εσωτερικούς χώρους

Τα χρώματα που χρησιμοποιούμε στο σπίτι μπορούν να διαμορφώσουν τον τρόπο ζωής μας. Για παράδειγμα, τα σκούρα χρώματα - ακόμα και αν μιλάμε μόνο για έναν τοίχο - είναι αρκετά δυνατά και δεν μας αφήνουν να χαλαρώσουμε. Ενώ, για παράδειγμα το κίτρινο είναι χρώμα που εξάπτει τη δημιουργικότητα.

2. Το χρώμα διαμορφώνει το πώς οι άλλοι μας βλέπουν

Τα χρώματα στέλνουν ασυναίσθητα μηνύματα στο μυαλό και οι άνθρωποι ασυνείδητα μας κρίνουν από τα χρώματα που φοράμε. Έρευνα έδειξε ότι οι γυναίκες που φοράνε κόκκινο ελκύουν περισσότερους άντρες από τις γυναίκες που φοράνε μπλε. Το κόκκινο στέλνει ένα μήνυμα γονιμότητας και πως η γυναίκα που το φοράει είναι γεμάτη πάθος.

3. Τα χρώματα επηρεάζουν τη διάθεσή μας

Και όμως τα χρώματα έχουν τη δύναμη να μας φτιάξουν τη διάθεση ή να μας τη ρίξουν. Ένα χρώμα που σε κάνει να αισθάνεσαι ευχάριστα είναι και το χρώμα που σου φανερώνει και ποια είναι τα πράγματα που θέλεις και τι χρειάζεσαι. Για παράδειγμα, αν το κόκκινο σας ανεβάζει τη διάθεση, είσαστε μάλλον ο άνθρωπος που απολαμβάνει τη σωματική δραστηριότητα και νιώθετε καλά όταν εκφράζεστε σωματικά.

4. To χρώμα παρακινεί την πνευματική ανάπτυξη

Σε κάθε πνευματικό ταξίδι, το χρώμα ανοίγει την πύλη στη δυνατότητα μέσω της ενίσχυσης της ενεργειακής μας εμπειρία και μας ανοίγει τα μάτια να συνδημιουργήσουμε με το σύμπαν. Μας βοηθά να αξιοποιήσουμε τα δώρα που μας έρχονται από το σύμπαν σχεδόν αμέσως. Αυτό συμβαίνει επειδή τα χρώματα μας βοηθούν να αξιοποιήσουμε τα συναισθήματά μας με έναν απτό τρόπο και να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που έχουμε βάλει στους εαυτούς μας.

5. Το χρώμα ενισχύει την αίσθηση του εαυτού μας

Ορισμένα χρώματα μας βοηθούν στο να φτιάξουμε τη σχέση που έχουμε με τον εαυτό μας και μας διδάσκουν να κάνουμε πράξη την αγάπη προς εμάς, καθώς και την συμπόνοια. Για παράδειγμα το ροζ είναι ένα χρώμα γεμάτο θετική ενέργεια που μπορεί να ρίξει τους παλμούς της καρδιάς και να προκαλέσει ένα αίσθημα ευτυχίας. Ως αποτέλεσμα, μας βοηθά να προσελκύσουμε συμπονετικούς και γεμάτους αγάπη συντρόφους και φίλους.

6. Το χρώμα λέει πολλά για το φαγητό που τρώμε

Το χρώμα ενός φρούτο ή λαχανικού είναι δείκτης των ιχνοστοιχείων και της ενέργειας που έχει απορροφήσει από τον ήλιο. Τα μύρτιλλα και τα blackberries έχουν μεγάλη ενέργεια του μπλε/indigo. Ενεργειακά, αυτά τα χρώματα μας βοηθούν να χαλαρώσουμε και μας προκαλούν ύπνο. Ερευνητές βρήκαν ότι τα ιχνοστοιχεία και οι βιταμίνες που βρέθηκαν στα μύρτιλλα και στα blackberries βοηθούν τους ανθρώπους που πάσχουν από αϋπνίες και δυσκολίες στον ύπνο.