HOME SWEET HOME

Αυτό είναι το νέο διακοσμητικό αξεσουάρ που ήρθε για να μείνει!


ΚΑΤΕΡΙΝΑ-ΝΑΡΓΚΙΣ ΑΤΖΑΣ

18 Οκτωβρίου 2016

Αυτή είναι η νέα μόδα στα διακοσμητικά μαξιλάρια και εμείς είμαστε εδώ για να σας πούμε όλα όσα πρέπει να ξέρετε γι’αυτήν.

Τα μαξιλάρια από mud cloth αποτελούν το νέο καυτό διακοσμητικό trend που ήρθε για να μείνει. Ένα ξεφίλισμα να κάνετε σε ένα περιοδικό διακόσμησης ή σε ένα σπίτι διάσημου θα διαπιστώσετε πως τα mud cloth μαξιλάρια «ζουν» τα 15 λεπτά δημοσιότητας που δικαιούνται. Μάλλον, όμως, θα μείνουν για πολύ περισσότερο!

maksilari-1

Το mud cloth είναι ένα βαρύ, θα λέγαμε, ύφασμα από τη Δυτική Αφρική, ραμμένο σε λωρίδες και φυσικά βαμμένο με λάσπη. Υπάρχει εδώ και πάρα πολλά χρόνια -από τον 12ο αιώνα- και στο παρελθόν κατασκευαζόταν από άντρες και βαφόταν από γυναίκες.

Λόγω τις μεγάλης και χρονοβόρας διαδικασίας που χρειάζεται για να φτιαχτεί, όλα τα αξεσουάρ σπιτιού και κυρίως τα μαξιλάρια που είναι φτιαγμένα από αυτό το ύφασμα είναι αρκετά έως πολύ ακριβά.

Το πιο συνηθισμένο είναι να βρείτε μαξιλάρια, ριχτάρια και ταπισερί σε μαύρο με λευκά σχέδια ή σε λευκό με μαύρα σχέδια. Φυσικά υπάρχουν και άλλα χρώματα αλλά είναι πιο σπάνια.

Με τα mud cloth μαξιλάρια των οποίων οι τιμές ξεκινάνε από τα 40 ευρώ, μπορείτε να διακοσμήσετε το κρεβάτι σας όπως φαίνεται και στη φωτογραφία που ακολουθεί.

maksilari-3

Εννοείται πως με 2-3 από αυτά μπορείτε άνετα να διακοσμήσετε τους καναπέδες του σαλονιού σας.

Φυσικά μπορείτε να βρείτε και τραπεζομάντηλα από mudcloth τα οποία είναι επίσης αρκετά ακριβά. Το παρακάτω τραπεζομάντηλο κοστίζει 370 ευρώ.

maksilari-5

Μια άλλη πολύ στιλάτη ιδέα είναι να το βάλετε ως ταπισερί σε έναν από τους άδειους τοίχους του σπιτιού σας. Με αυτόν τον τρόπο θα δώσετε χαρακτήρα στο δωμάτιο έχοντας κάνει κάτι πάρα πολύ απλό. Το κόστος της συγκεκριμένης ταπισερί είναι στα 70 ευρώ πράγμα που την καθιστά μια αρκετά οικονομική διακοσμητική επιλογή.

Αν σας άρεσε το άρθρο που διαβάσατε, δείτε περισσότερα στο www.spirossoulis.com– the home issue.

[gallery-707176]