HOME SWEET HOME

Βάψαμε μόνες μας το γραφείο μας και το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει


26 Απριλίου 2017

master-kraft-jenny.jpg

Ετσι και εμείς εδώ στα γραφεία του Jenny.gr, αποφασίσαμε να κάνουμε μία ωραία αλλαγή στο χώρο, που περνάμε τις περισσότερες ώρες της ημέρας μας, η οποία κιόλας θα μας έφερνε και πιο κοντά - θα κάναμε, δηλαδή, και λίγο περισσότερο bonding. Μια ωραία Δευτέρα, λοιπόν, είπαμε ομόφωνα "Θα βάψουμε το γραφείο". Άλλωστε το να αλλάζεις χρώμα στους τοίχους είναι μία οικονομική και εύκολη ανανέωση που μπορείς να κάνεις, είτε αυτή είναι το σπίτι είτε είναι το εργασιακό περιβάλλον. Πέσαμε στη "μελέτη" για να αποφασίσουμε το νέο χρώμα που θα δίναμε στο γραφείο. Πολλά ήταν αυτά που ακούστηκαν. Κίτρινο, πράσινο, μπλε, γαλάζιο, millennial pink (που είναι και της μόδας) - ακούστηκε και ένα φούξια magenta, πολύ τολμηρό - και τελικά καταλήξαμε σε ένα απαλό μπλε. Σύμφωνα με την ψυχολογία των χρωμάτων το μπλε όμως, όπως και το πράσινο, έχει την ιδιότητα της καταπραϋντικής λειτουργίας στο κεντρικό νευρικό μας σύστημα όταν το κοιτάζουμε, ενώ οι απαλοί τόνοι του μπλε έχουν συνδυαστεί με την καθαριότητα, τη φρεσκάδα και την υγεία και συμβολίζει επίσης την έμπνευση, την αφοσίωση, την ειρήνη και την ηρεμία. Βασικά συστατικά μίας επιτυχημένης ομάδας, δεν νομίζετε. Επίσης, ένας ακόμα βασικός παράγοντας που διαλέξαμε αυτό το χρώμα είναι η πληροφορία πως μέσα σε ένα μπλε δωμάτιο ο χρόνος κυλάει γρηγορότερα, αποβάλλοντας το αίσθημα της ανίας - άρα τα σαββατοκύριακα θα έρχονται πιο γρήγορα! Επειδή ωστόσο δεν θέλουμε τη μονοτονία διαλέξαμε και μία απόχρωση που είχε μέσα λίγο κίτρινο.


Και αφού καταλήξαμε στην απόχρωση, ήρθε η ώρα να αποφασίσουμε ποια εταιρεία θα εμπιστευτούμε. Εδώ, ευτυχώς, η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα. KRAFT PAINTS: και ελληνική και ποιοτική με πολλή καινοτομία. Για τις αποχρώσεις η επιλογή ήταν δύσκολη ανάμεσα σε τόσες χιλιάδες από τη βεντάλια της εταιρείας. Επιλέξαμε το Pottery Blue B1-B2-2 και το Julia Y3-A2-2 από τη σειρά Master. Πρόκειται για το Νο 1 προϊόν της Kraft σε πωλήσεις (καθόλου τυχαίο) και πολύ καινοτόμο. Συμβάλει στη δημιουργία μιας πιο άνετης και υγιεινής ατμόσφαιρας μέσα στο χώρο καθώς συμβάλει στην εξουδετέρωση καυσαερίων και ρύπων που εγκλωβίζονται μέσα στο γραφείο (ή το σπίτι), χάρη στις φωτοκαταλυτικές του ιδιότητες και παρέχει ισχυρή αντιμικροβιακή προστασία, πιστοποιημένη από το διεθνώς αναγνωρισμένο ινστιτούτο IMSL. Αυτό κυρίως το τελευταίο έκανε ιδιαίτερα χαρούμενη τη Μαρία, η οποία μία μικροβιοφοβία την έχει. Επιπλέον, είναι πρακτικά άοσμο κατά την εφαρμογή και μετά, κάτι που αποδείχθηκε, διότι την επόμενη μέρα κάναμε και το προγραμματισμένο μάθημα yoga που κάνουμε ως ομάδα κάθε εβδομάδα. Όσο αφορά το φινίρισμά του είναι ματ και so chic!

Εννοείται, πως η όλη διαδικασία του βαψίματος ήταν διασκεδαστική. Τόσο για τις μισές από εμάς που καθόντουσαν και τράβαγαν φωτογραφίες, όσο και για την Τίνα και την Αφροδίτη, που πόζαραν όλο χάρη!

Και του χρόνου λοιπον!