HOME SWEET HOME

10 χρήσιμες συμβουλές για μια οργανωμένη κουζίνα


26 Ιουλίου 2017

kitchen66999.jpg

Μια ανοργάνωτη κουζίνα αποσπά την προσοχή από τα σημαντικότερα και προκαλεί το ξόδεμα του πολύτιμου για όλους χρόνο. Γι’ αυτό οργανώστε την κουζίνα σας και αφοσιωθείτε σε αυτό που πραγματικά πρέπει να κάνετε μέσα σε μια κουζίνα και σταματήστε να ψάχνετε που είναι το ένα και που θα βάλετε το άλλο.

Στο εμπόριο, σε καταστήματα με είδη για το σπίτι, μπορείτε να βρείτε βοηθητικά εξαρτήματα για την οργάνωση των συρταριών. Χρησιμοποιώντας διαχωριστές μέσα στα συρτάρια σας θα μπορέσετε να βάλετε κάθε είδος πιάτου σε ξέχωρη θέση.

Ομοίως κάντε το ίδιο και για το συρτάρι με τα μαχαιροπίρουνα χωρίζοντάς τα ανά κατηγορία. Αν το συρτάρι σας είναι μεγάλο τότε βάλτε διαχωριστές με πολλές θέσεις. Αντίθετα, αν το συρτάρι σας είναι μικρό και δεν χωρούν όλα σε αυτό, χρησιμοποιήστε ένα ακόμη συρτάρι για να βάλετε χωριστά τα μαχαιροπίρουνα από τα βοηθητικά εργαλεία μαγειρικής. Αλήθεια, ξέρετε πως με ένα υλικό από το ψυγείο σας μπορείτε να γυαλίσετε τα ασημικά σας;

Με τα συρτάρια να χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο στην κουζίνα για τα βαριά αντικείμενα, σε σύγκριση με τα ντουλάπια, η ζωή σας θα γίνει πιο εύκολη αφού στα συρτάρια μπορείτε να έχετε τον απόλυτο έλεγχο οργάνωσης όχι μόνο χρησιμοποιώντας διαχωριστές αλλά και για πιο απλούς λόγους. Το βασικότερο είναι πως το οπτικό σας πεδίο δεν περιορίζεται σε ένα μόνο σημείο, όπως συμβαίνει με τα ντουλάπια, αλλά διευρύνεται στο σύνολο, αφού τα συρτάρια βρίσκονται σε χαμηλότερο από το μέσο του ύψους των ανθρώπων.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.spirossoulis.com - the home issue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.

Διαβάστε ακόμα:
Μοντέρνες ιδέες για να αντικαταστήσετε τις καρέκλες στην τραπεζαρία σας

[gallery-716849]

Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για όλους τους χώρους του σπιτιού σας και τη ζωή σας μέσα σε αυτό!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα