HOME SWEET HOME

Το σπίτι της Gisele μοιάζει με μια μικρή πόλη


MMEINTANI

30 Ιουλίου 2017

tom-brady-la-home-pursuitist9.jpg

Οι οικολογικές ανησυχίες της άλλωστε είναι γνωστές και ήταν μεγάλος παράγοντας στο πώς επέλεξαν, μαζί με τον σύζυγό της, Tom Brady, να χτίσουν και να διαμορφώσουν το σπίτι τους. Αυτό σημαίνει ότι προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα ανακυκλωμένα υλικά αλλά και να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να μπορούν να εκμεταλλεύονται την ενέργεια και το νερό με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον – προκειμένου να έχουν ρεύμα χρησιμοποιούν δύο φωτοβολταϊκά πάνελ, για παράδειγμα.

Η συγκεκριμένη κατοικία όμως, εκτός από τον φιλικό προς το περιβάλλον χαρακτήρα της, διαθέτει και όλα εκείνα τα στοιχεία που μας κάνουν να τη ζηλεύουμε ακόμα περισσότερο. Με έκταση που φτάνει τα 14,000 τ.μ., έξι υπνοδωμάτια, πλακόστρωτα δρομάκια και μία λίμνη γεμάτη ψάρια, σίγουρα εντυπωσιάζει με την πολυτέλειά της, αν και αυτό δεν ήταν αυτοσκοπός του ζευγαριού.

Η εσωτερική διακόσμηση είναι εξίσου εντυπωσιακή, με φώτιστικά και πολυελαίους που τραβούν αμέσως την προσοχή, με ουδέτερες αποχρώσεις που διανθίζονται με πινελιές από πράσινο και μπλε αλλά και με πολυτελείς υφές όπως το παλιό δέρμα, το μετάξι και το βελούδο σε όλα τα διακοσμητικά στοιχεία.

[gallery-717257]

Εξίσου ειδυλλιακό είναι και το εξωτερικό μέρος, με έναν κήπο γεμάτο μηλιές, ροδακινιές αλλά και καρότα, αγγούρια και ντομάτες, καθώς επίσης και μία περιοχή με κότες που τους προμηθεύουν φρέσκα αυγά. Έχει καταφέρει δηλαδή να δημιουργήσει μία μικρή ιδιωτική φάρμα, κινούμενη στο πλαίσιο του να ζει όσο πιο φιλικά προς το περιβάλλον.

«Είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά να ξέρουν από πού προέρχεται το φαγητό τους. Είτε μιλάμε για ένα σπίτι είτε για τη γη, είναι το ίδιο: ό,τι φροντίζεις, θα σε φροντίσει και αυτό». Πόσο δίκιο μπορεί να έχει.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα