Kitchen Stories: Hot Trends 2017/18

Πέμπτη, 03 Αυγούστου 2017
pe309.jpg

Η λεπτομέρεια, όπως λένε, κάνει τη διαφορά, κι αν την αναζητάτε στην κουζίνα σας, κρατήστε σημειώσεις, ώστε να επιλέξτε το στιλ που σας ταιριάζει, σύμφωνα με τις κυρίαρχες τάσεις στο interior design.

Η μεταμόρφωση ενός χώρου, συχνά, απαιτεί απλώς κάποιες μικρές πινελιές. Η εύστοχη επιλογή χρωμάτων, υλικών και ύφους αποτελεί το μαγικό τρίπτυχο που απογειώνει τη σχεδιαστική προσωπικότητα του πιο αγαπημένου μας χώρου. Άλλωστε τώρα είναι η κατάλληλη περίοδος για αλλαγές και ανανέωση σε αυτόν τον χώρο του σπιτιού για να απολαμβάνετε κάθε στιγμή που τον χρησιμοποιείτε και περνάτε σε αυτόν.

1. Mix & Match

Κι εκεί που το industrial style έχει μπει δυναμικά στο κόσμο του interior design, τα φυσικά υλικά παραμένουν από τις κυρίαρχες αλλά και κλασικές επιλογές. Έτσι ο συνδυασμός βιομηχανικών υλικών με ξύλο αλλά και μέταλλο

χαρίζει στην κουζίνα σας μια ασύγκριτη αίσθηση άνεσης και όχι μόνο. Οι γκρι αποχρώσεις παντρεύονται ιδανικά με γήινα χρώματα. Σε minimal γραμμές το μοντέρνο αυτό στιλ έρχεται να κερδίσει τις εντυπώσεις με το ξύλο να δημιουργεί αυτή την οικεία και ζεστή ατμόσφαιρα για τον χώρο σας.

Positano Kitchen by Imab Group, Porcelana

Positano Kitchen by Imab Group, Porcelana

2. Handleless units

Κάτι λείπει. Οι handle-less κουζίνες έχουν αναδειχθεί στο πλέον δημοφιλές σχεδιαστικό trend της νέας σεζόν, εκπροσωπώντας το σύγχρονο, μινιμαλιστικό στιλ και την ανάγκη μεγιστοποίησης του χώρου σε καθαρές γραμμές. Απλό αλλά πρακτικό, το χωρίς χειρολαβές ύφος περιφρονεί τις περίτεχνες διακοσμητικές προσόψεις με τον μινιμαλισμό στην κορυφαία έκφρασή του. Εδώ, η αίσθηση της αφής βασιλεύει με τις χειρολαβές να απουσιάζουν εντελώς από τα ερμάρια και τους αποθηκευτικούς χώρους.

Tip: Ασφαλής επιλογή για οικογένειες με μικρά παιδιά, τα οποία προστατεύονται από ατυχήματα.

Venus Kitchen by Axis, Porcelana

Venus Kitchen by Axis, Porcelana

Fina Kitchen by Porcelana

3. Color Blocking

Ένα χρώμα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις. Οι σύγχρονες κουζίνες υπακούουν στις αποχρώσεις της διάθεσής μας και το νέο αυτό trend στο kitchen interior έρχεται να κυριαρχήσει. Μη φοβηθείτε και τολμήστε έντονες μονοχρωμίες αλλά και εντυπωσιακούς συνδυασμούς, ανακαλύπτοντας το χρωματικό δίδυμο της επιτυχίας. Κι επειδή στην κουζίνα ακολουθούμε γεωμετρικές φόρμες το color blocking γίνεται ο κατάλληλος σύμμαχος της τάσης αυτής.

Like: Πείτε ναι σε μικρές λεπτομέρειες με χρώμα συνδυάζοντας τες με μια all time classic λευκή κουζίνα ή σε φυσικό ξύλο για ακαταμάχητο αποτέλεσμα.

Capri Kitchen by Imab Group, Porcelana

Geo Kitchen by Gory, Porcelana

4. Open Shelving

Ένα από τα πιο hot trends στη διακόσμηση που ταιριάζει σε κάθε kitchen style. Τα ανοιχτά ράφια, με πολλούς φανατικούς οπαδούς, είναι λειτουργικά, δεν καταλαμβάνουν χώρο δίνοντας επιπλέον «τετραγωνικά» στην κουζίνα. Το plus είναι ότι μπορείτε εύκολα να έχετε τα μαγειρικά σκεύη στην πρώτη γραμμή μάχης, να βρίσκετε ό,τι χρειάζεστε, τις συσκευές σας κι όλα τα εργαλεία για την κουζίνα, ενώ με μικρές διακοσμητικές πινελιές μπορείτε να αλλάζετε συχνά την εικόνα. Το open shelving είναι ο άσσος στο μανίκι σας αποτελώντας αναφορά στην κουζίνα σας.

Do: Εμπνευστείτε για το στήσιμο των ραφιών σας από εικόνες στο Internet, δημιουργώντας μοναδικό αποτέλεσμα βγαλμένο από σελίδες περιοδικού. Πείτε ναι σε βιβλία και φυτά για mix and match με τα kitchen essentials.

Caprera Kitchen by Imab Group, Porcelana

Amalfi Kitchen by Imab Group, Porcelana

Capri Kitchen by Imab Group, Porcelana

5. High quality storage solutions

Την ίδια που στιγμή που το open shelving κερδίζει έδαφος στα Kitchen Trends της νέας σεζόν, οι υψηλής ποιότητας αποθηκευτικές λύσεις γίνονται το νέο alert για τη διακόσμηση της κουζίνας. Η αποθήκευση κάνει το extra step μέσα από σύγχρονες και αποτελεσματικές λύσεις διακόσμησης. Η διακριτικότητα επικρατεί σε αυτή την τάση, καθώς οι συσκευές «κρύβονται» πίσω από πάγκους εργασίας, εντοιχίζονται, ενισχύοντας την αίσθηση του συνόλου και της συνοχής, και μαζί με αυτές και όλα τα σκεύη. Η συμβολή της τεχνολογίας αποδεικνύεται σύμμαχος και οδηγός για τους σχεδιαστές, καθώς αντιλαμβάνονται την ανάγκη για εξοικονόμηση χώρου. Αισθητικά το αποτέλεσμα κάνει τη διαφορά!

Συρτάρια με βάθος παίρνουν τη θέση από τα τυπικά ντουλάπια αποθήκευσης, ενώ στα ντουλάπια πλέον η εργονομία έχει πρωταρχικό ρόλ

Ischia Kitchen by Imab Group, Porcelana

Ανακαλύψτε περισσότερα στο facebook της Porcelana.

#FeelingHome #PorcelanaGr