HOME SWEET HOME

11 αντικείμενα του σπιτιού που κρύβουν κινδύνους


14 Σεπτεμβρίου 2017

home.jpg

Κρεβάτι Μη σας ξεγελά η αθώα όψη του: μπορεί να είναι απαλό και μαλακό αλλά ενέχει κινδύνους- όχι τόσο όταν είστε πάνω του, αλλά όταν πέφτετε από αυτό. Η πτώση μάλιστα από το υπέροχα φιλόξενο κρεβάτι στοιχίζει τη ζωή σε 450 Αμερικανούς πολίτες κάθε χρόνο.

Μπαλόνια Μπορεί να είναι τα αγαπημένα παιχνίδια των μικρών και να αποτελούν τους αδιαμφισβήτητους πρωταγωνιστές κάθε πάρτι -παιδικού και μη- ωστόσο φαίνεται ότι τα μπαλόνια είναι πιο επικίνδυνα από τα σαγόνια ενός καρχαρία μιας και αποτελούν την αιτία θανάτου 5 ατόμων κάθε χρόνο. Όχι, δεν έρχονται ισοπαλία με τους καρχαρίες - αυτός ο αριθμός αφορά μόνο στις Η.Π.Α.

Σκάλα Το γνωστό γνωμικό λέει ότι οι ηλικιωμένοι συνήθως πάνε από πέσιμο και δεν είναι τυχαίο. Εξίσου συμπτωματικό δεν είναι και το γεγονός ότι σε κανένα γνωμικό, δεν αναφέρεται η λέξη «καρχαρίας». Ωστόσο, το θανατηφόρο πέσιμο φαίνεται ότι δεν κυνηγά μόνο τα πιο ώριμα άτομα, αλλά όλες τις ηλικίες. Σύμφωνα, μάλιστα, με στατιστικά στοιχεία, 2 άτομα κάθε χρόνο χάνουν τη ζωή τους σε ατυχήματα που σχετίζονται με την πτώση από κυλιόμενες σκάλες. Κι αν συμπεριλάβουμε όλων των ειδών σκάλες στο λογαριασμό, ο αριθμός αυτός ξεπερνά τους 1.600 θανάτους παγκοσμίως. Θα πάρετε τον καρχαρία λοιπόν ή τις σκάλες;

Αρωματικά κεριά Τα χημικά που περιέχουν κάποια κεριά είναι αυτά που τα καθιστούν επικίνδυνα. Οι επιστήμονες τονίζουν πως η χρόνια χρήση αρωματικών κεριών μπορεί να οδηγήσει σε άσθμα, βλάβη στους πνεύμονες και σε καρκίνο. Ωστόσο τονίζουν πως πρέπει να γίνουν επιπλέον σχετικές έρευνες.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.spirossoulis.com - the home issue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.

Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για όλους τους χώρους του σπιτιού σας και τη ζωή σας μέσα σε αυτό!

Gallery: Πώς θα οργανώσουμε τα παπούτσια μας το φθινόπωρο

[gallery-716704]

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα