HOME SWEET HOME

Το λάθος που κάνουμε όταν πλένουμε τα σεντόνια


26 Σεπτεμβρίου 2017

8xenjh-l.jpg

Κι επειδή συνήθως καταλήγουν συρρικνωμένα ή με λεπτή και τραχιά υφή που θυμίζει... χαρτί, εμείς μαζέψαμε τα 5 μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε όλοι όταν τα πλένουμε κι από σήμερα λέμε «Ποτέ ξανά!» στα σκληρά σεντόνια.

#1 Δεν τα πλένετε (αρκετά) συχνά Σε αντίθεση με τα αγαπημένα σας τζιν, τα σεντόνια δεν φθείρονται τόσο με τις πολλές ή απανωτές πλύσεις. Επιπλέον, κάθε βράδυ διάφορα βακτήρια κι ο ιδρώτας μας εισχωρούν στην ύφανσή τους γεγονός που κάνει το φρεσκάρισμά τους απαραίτητο. Σύμφωνα με τους ειδικούς του Good Housekeeping Institute, το μεγαλύτερο διάστημα που μπορείτε να κρατήσετε τα σεντόνια σας μακριά από το πλυντήριο είναι 2 εβδομάδες. Σύμφωνα μάλιστα με το ιδανικό σενάριο, καλό είναι να τα πλένετε κάθε 6-7 ημέρες.

#2 Διαλέγετε το λάθος πρόγραμμα Κάθε φορά που πλένετε τα σεντόνια σας, επιλέγετε κάποιο πρόγραμμα με πρόπλυση και με υψηλή θερμοκρασία με στόχο να ξορκίσετε λεκέδες και μικροοργανισμούς από την επιφάνειά τους. Κι όμως αυτή η συνήθεια δεν είναι απαραίτητη παρά μόνο αν τα σεντόνια σας βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτου καθαρισμού! Στη θέση του, μπορείτε απλά να επιλέξετε το πρόγραμμα πλύσης ή εκείνο για βαμβακερά και χρωματιστά υφάσματα. Αυτά τα προγράμματα διαρκούν λιγότερο, είναι πιο «φιλικά» στις ίνες του υφάσματος και, έτσι, μειώνουν το τσαλάκωμα.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.spirossoulis.com - the home issue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.

Gallery: Τα καλύτερα φυτά που μπορούμε να βάζουμε στο υπνοδωμάτιό μας

[gallery-717460]

Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για όλους τους χώρους του σπιτιού σας και τη ζωή σας μέσα σε αυτό!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα