HOME SWEET HOME

Το εντυπωσιακό ρετιρέ της Diane von Fürstenberg στο Manhattan


28 Οκτωβρίου 2017

dvf.jpg

Χτισμένο στην κορυφή ενός κτιρίου είναι σχεδόν εξολοκλήρου φτιαγμένο από γυαλί και ατσάλι. Το κτίσμα, εκτός από την οικία της Diane von Fürstenberg φιλοξενεί και το σχεδιαστικό της στούντιο και έχει μέγεθος 3.250 τετραγωνικά μέτρα.

Την κατασκευή του ανέλαβε το αρχιτεκτονικό γραφείο WORKac. Μάλιστα, οι αρχιτέκτονες χρειάστηκε να ενώσουν δύο κτίρια που αγόρασε η Diane von Fürstenberg το 2006. Εκεί που κάποτε υπήρχε κενό μεταξύ των κτιρίων, τώρα υπάρχει μια τσιμεντένια σκάλα που οδηγεί από το ισόγειο στο εκπληκτικό σπίτι που βρίσκεται στο πιο ψηλό μέρος του κτιρίου και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μια μάστερ σουίτα 83 τ.μ.

Αυτό που χαρακτηρίζει την διακόσμηση του σπιτιού είναι η αίσθηση της ζωντάνιας. Υπάρχουν βιβλία και φωτογραφίες σε κάθε γωνιά. ενώ στους τοίχους υπάρχουν βαμμένες με χρώμα λέξεις όπως «ΣΟΦΙΑ», «ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ» και «ΧΑΡΑ». Ένα πανέμορφο τραπέζι του Ruhlmann ενώνει το γραφείο με το σπίτι. Οι πολυθρόνες, που είναι επενδυμένες με ύφασμα ζέβρας, κάθονται πάνω σε ένα λεοπάρ χαλί, ενώ υπάρχουν καλλιτεχνικές πινελιές σε όλο τον χώρο, εμπνευσμένες από τον Salvador Dali και τον Andy Warhol.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.spirossoulis.com - the home issue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.

Δείτε ακόμα:
Φτιάξτε βήμα-βήμα έναν τοίχο από καθρέφτη

[gallery-717523]

Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για όλους τους χώρους του σπιτιού σας και τη ζωή σας μέσα σε αυτό!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα