HOME SWEET HOME

Τα 9 λάθη που θα πρόσεχε ένας διακοσμητής σε ένα σπίτι


13 Φεβρουαρίου 2018

thehomeissue-lopez1.jpg

Τα φυτά δίνουν ζωή στο χώρο και φτιάχνουν τη διάθεση.

Ύπαρξη ή μη φυτών Οι σχεδιαστές λένε ότι μία νότα από φυτά σε διάφορα σημεία του σπιτιού, όπως για παράδειγμα στην είσοδο, κάνει το χώρο περισσότερο οικείο και φωτεινό. Τα φυτά εσωτερικού χώρου μπορούν να δώσουν ζωή στο χώρο σας και να ανανεώσουν την καθημερινότητά σας.

Μικρά αντικείμενα Συνήθως τα μικρά πράγματα μέσα σε ένα δωμάτιο είναι το πρώτο πράγμα που παρατηρεί ένας σχεδιαστής εσωτερικού χώρου. Έχουν μανία, με το αν τα πράγματα είναι τακτοποιημένα ενώ προτιμούν μια πιο αφαιρετική εικόνα στο χώρο. Είναι υπέρμαχοι της απλής και λιτής διακόσμησης. Απομακρύνετε τα αναμνηστικά που κοσμούν τα ράφια σας εδώ και χρόνια και το μόνο πράγμα που κάνουν είναι να πιάνουν σκόνη.

Τα πολλά μαξιλάρια δίνουν άνεση και ζεστασιά στο καθιστικό σας.

Αριθμός μαξιλαριών στον καναπέ Αυτό που στηρίζουν είναι ότι όσο περισσότερα είναι τα μαξιλάρια του καναπέ, τόσο καλύτερα είναι. Η εικόνα μόνο 3 μαξιλαριών στον καναπέ μπορεί να τους δημιουργήσει ακόμα και «τρέλα». Ο μεγάλος αριθμός μαξιλαριών δίνει σίγουρα μία πιο άνετη αίσθηση στο χώρο και κατ’ επέκταση στον καναπέ σας.

Οι ευχάριστες μυρωδιές προδιαθέτουν θετικά τον επισκέπτη ενός χώρου και δημιουργούν θετική εντύπωση.

Η μυρωδιά του σπιτιού Καθοριστικό ρόλο σε ένα σπίτι παίζει η μυρωδιά που σου αφήνει καθώς μπαίνεις μέσα σε αυτό. Καταλαβαίνετε λοιπόν, ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο καταστροφικό από μία δυσάρεστη μυρωδιά. Έτσι, οι περισσότεροι σχεδιαστές όταν υπάρχουν διάχυτα αρωματικά κεριά στο χώρο, περισσότερο ανησυχούν ότι οι ένοικοι κάτι μπορεί να κρύβουν, παρά νιώθουν ικανοποίηση.

Οι κουρτίνες που απέχουν πολύ από το πάτωμα είναι απαγορευτικές για τους σχεδιαστές.

Οι κουρτίνες αγγίζουν το πάτωμα Οι σχεδιαστές υποστηρίζουν πως αν οι κουρτίνες αγγίζουν ή όχι το πάτωμα δείχνει πολλά για το χαρακτήρα του κάθε ιδιοκτήτη. Δυστυχώς όμως η ύπαρξη κενού ανάμεσα στο πάτωμα και την κουρτίνα μπορεί να βγάλει τον σχεδιαστή εκτός εαυτού.

Η θέση των επίπλων Το κομμάτι του εσωτερικής διαρρύθμισης είναι και η ουσιαστική δουλειά των σχεδιαστών. Συνήθως όταν αυτοί βρίσκονται μέσα σε ένα σπίτι για πρώτη φορά, το πρώτο πράγμα που σκέφτονται, είναι το πως μπορούν να διαρρυθμίσουν τα έπιπλα κατάλληλα μέσα στο χώρο, έτσι ώστε να όχι μόνο κομψός αλλά παράλληλα και λειτουργικός.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.spirossoulis.com - the home issue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.

Gallery: Αυτά τα πλακάκια είναι η τελευταία λέξη της μόδας

[gallery-716410]

Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για όλους τους χώρους του σπιτιού σας και τη ζωή σας μέσα σε αυτό!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα