HOME SWEET HOME

Αυτοί είναι οι καλύτεροι τρόποι για να αφαιρέσετε μια ταπετσαρία


14 Ιουνίου 2018

the-home-issue.jpg

Έχετε 3 βασικές επιλογές.

ταπετσαρία

Τα περισσότερα προϊόντα που κυκλοφορούν σήμερα είναι μη τοξικά και δεν μυρίζουν.

Διαλυτικά Τα χημικά διαλυτικά αφαίρεσης της ταπετσαρίας μπορεί να ακούγονται επικίνδυνα, αλλά τα περισσότερα προϊόντα που κυκλοφορούν σήμερα (ή έστω αρκετά από αυτά) είναι μη τοξικά και δεν μυρίζουν. Ωστόσο, μην νομίζετε ότι θα σας προσφέρουν τη μαγική λύση. Θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό εργαλείο αφαίρεσης ταπετσαρίας που λέγεται «scorer», να ψεκάσετε το διαλυτικό και να αφαιρέσετε προσεκτικά την ταπετσαρία με μια σπάτουλα. Έχετε υπόψη σας πως το κόστος θα ανέβει αν έχετε πολλά δωμάτια.

ταπετσαρία

Η τεχνική αυτή είναι πολύ αποτελεσματική για ταπετσαρίες που είναι δύσκολο να αφαιρεθούν.

Ατμός Η αφαίρεση ταπετσαρίας με ατμό συνδυάζει τα πιο δυνατά στοιχεία και από τις δύο παραπάνω μεθόδους: το νερό και την θερμότητα. Η τεχνική αυτή είναι πολύ αποτελεσματική για ταπετσαρίες που είναι δύσκολο να αφαιρεθούν. Όπως και με τις προηγούμενες τεχνικές, θα πρέπει να περάσετε την ταπετσαρία με το scorer πριν ξεκινήσετε. Ωστόσο, θα πρέπει να θυμάστε πως είναι απαραίτητος ένας ατμοκαθαριστής και το κόστος αυτό μπορεί να ξεπεράσει τα δύο προηγούμενα.

Νερό Η απευθείας εφαρμογή ζεστού νερού πάνω στην ταπετσαρία είναι μια δημοφιλής και αρκετά λειτουργική τεχνική. Είναι επίσης και η πιο οικονομική, καθώς το κόστος περιορίζεται στην αγορά ενός μπουκαλιού ψεκάσματος, ενός scorer και μιας σπάτουλας. Το αρνητικό είναι πως ο ψεκασμός νερού πάνω στην ταπετσαρία κρύβει τον κίνδυνο να προκαλέσετε βλάβη στον τοίχο γιατί είναι δύσκολο να ελέγξετε την ποσότητα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.spirossoulis.com - the home issue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.

Η αλλαγή που αξίζει να κάνετε στο σπίτι σας την άνοιξη

[gallery-717313]

Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για όλους τους χώρους του σπιτιού σας και τη ζωή σας μέσα σε αυτό!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα