HOME SWEET HOME

Καλοκαιρινή ανανέωση: 7 Ιδέες για ανάλαφρη διακόσμηση με ελάχιστα χρήματα


RKPT

25 Ιουνίου 2018

coconut.jpg

Το καλοκαίρι φέρνει μαζί του τη ζέστη και τη μυρωδιά της θάλασσας, αλλά συνήθως παίρνει τις έννοιες και την ένταση που επιβάλλει η καθημερινή ρουτίνα. Αν λατρεύετε αυτή –τη δεύτερη και πιο κρυφή- πλευρά του καλοκαιριού, ακολουθήστε τις συμβουλές μας για να κάνετε το χώρο πιο ανάλαφρο, χαρούμενο και χαλαρό. Κι όλα αυτά χωρίς να βάλετε σε κίνδυνο την τσέπη σας: οι αλλαγές που σας προτείνουμε, άλλωστε, απαιτούν λίγα χρήματα!

Βάψτε τον τοίχο σας ριγέ και ανανεώστε τη διάθεσή και το σπίτι σας εύκολα και οικονομικά!

Βάψτε τον τοίχο σας... ριγέ και ανανεώστε τη διάθεσή και το σπίτι σας εύκολα και οικονομικά!

Δείτε τα όλα... ριγέ Με αυτόν τον τρόπο, θα σπάσετε τη σοβαρότητα του υπνοδωματίου και της κουζίνα σας και θα του δώσετε (ακόμα) πιο χαλαρό χαρακτήρα. Η εποχή, μάλιστα, επιτάσσει έντονα, ζωηρά και χαρούμενα χρώματα, όπως το πορτοκαλί του μανταρινιού, το κοραλί και το τιρκουάζ. Αν πάλι δεν έχετε διάθεση να πιάσετε πινέλο στο χέρι σας, προτιμήστε μια ριγέ ή chevron ταπετσαρία. Τέλος, φροντίστε να δημιουργήσετε ενδιαφέρουσες οπτικές αντιθέσεις στον χώρο σας, χρησιμοποιώντας λευκά μαξιλάρια, σεντόνια, ριχτάρια και βάζα σε μίνιμαλ και λιτές γραμμές.

Τα καπέλα φέρνουν αέρα ξεγνοιασιάς και χαλαρότητας στο χώρο σας. Ακόμα καλύτερα: δεν κοστίζουν ακριβά.

Τα καπέλα φέρνουν αέρα ξεγνοιασιάς και χαλαρότητας στο χώρο σας. Ακόμα καλύτερα: δεν κοστίζουν ακριβά.

Κρέμασμα, τώρα! Όχι, δεν θέλουμε να φέρετε στο σπίτι σας την εποχή των μαγισσών απαιτώντας το κρέμασμά τους. Εμείς, άλλωστε, αναφερόμαστε στα ψάθινα καπέλα σας και σας προτείνουμε να στολίσετε την είσοδο του σπιτιού σας με αυτά αλλά και τις καλοκαιρινές τσάντες σας-ειδικά εκείνες που συνηθίζετε να παίρνετε μαζί σας στην παραλία. Πώς; Απλά στερεώνοντάς τα με καρφιά ή τοποθετώντας τα πάνω σε ειδικές κρεμάστρες τοίχου. Αν δεν έχετε διάθεση ή δεν βρίσκετε το λόγο να ξοδέψετε χρήματα για μια τέτοια κατασκευή, τότε δεν έχετε παρά να διακοσμήσετε το coffee table ή άλλες γωνιές του σπιτιού σας με ένα καπέλο: πέρα από αίσθηση χαλαρότητας, αυτό το διακοσμητικό τρικ θα δώσει στο χώρο σας παιχνιδιάρικο και στιλάτο ύφος.

Ωραία τα ψάθινα καπέλα, αλλά θέλετε κάτι πιο εντυπωσιακό; Τα καπέλα juju είναι μια καλή εναλλακτική αλλά απαιτούν λίγο μεγαλύτερο budget.

Ωραία τα ψάθινα καπέλα, αλλά θέλετε κάτι πιο εντυπωσιακό; Τα καπέλα juju είναι μια καλή εναλλακτική αλλά απαιτούν λίγο μεγαλύτερο budget.

Για να δώσετε στο χώρο σας περισσότερο βάθος και εξωτικό ύφος, βάλτε τα κλασικά καπέλα στην άκρη και τολμήστε να διακοσμήσετε το χώρο σας με αφρικανικά παραδοσιακά juju καπέλα. Αν αναρωτιέστε τι είναι, σας ενημερώνουμε ότι πρόκειται για τα στιλάτα καπέλα από φτερά, που φορούν οι φύλαρχοι στο Καμερούν και τα οποία, τελευταία, κοσμούν τις σελίδες των πιο διάσημων περιοδικών διακόσμησης. Ωστόσο, αυτή η επιλογή, αν και πιο εντυπωσιακή είναι λίγο πιο ακριβή... για την τσέπη σας: Οι τιμές των juju ξεκινούν από 45€ (ανάλογα με την ποιότητά τους) αλλά μπορείτε να τα βρείτε με έκπτωση online.

Μπορεί να σας φαίνεται απίθανο, αλλά τα βαμμένα μπαμπού θα φέρουν άμεσα αέρα ανανέωσης στο καθιστικό σας.

Μπορεί να σας φαίνεται απίθανο, αλλά τα βαμμένα μπαμπού θα φέρουν άμεσα αέρα ανανέωσης στο καθιστικό σας.

Αλλάξτε χρώμα στα ψάθινα διακοσμητικά αξεσουάρ, τα μπαμπού έπιπλα. Από τα καλάθια μέχρι τις καρέκλες σας. Προτιμήστε παστέλ χρώματα, όπως το γαλάζιο, το πράσινο της μέντας, το κουφετί και το μοβ της λεβάντας για να δώσετε στο χώρο σας ένα πιο fun και καλοκαιρινό ύφος.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.spirossoulis.com - the home issue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.

Τα διακοσμητικά που θα κάνουν τη βεράντα σας μαγική

[gallery-718549]

Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για όλους τους χώρους του σπιτιού σας και τη ζωή σας μέσα σε αυτό!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα