HOME SWEET HOME

Αυτά είναι τα πιο κιτς σαλόνια που έχετε δει ποτέ στη ζωή σας


20 Ιανουαρίου 2019

thehomeissue_kits1-1024x585.jpg

Η όμορφη διακόσμηση είναι πολύ σημαντική υπόθεση τόσο για το σπίτι σας όσο και για την ψυχολογία σας. Έρευνες έχουν δείξει πως ένα ακατάστατο και άσχημα διακοσμημένο σπίτι μπορεί να επηρεάσει την ψυχολογία του ιδιοκτήτη σε μεγάλο βαθμό.

Το σαλόνι είναι ένας χώρος όπου στο φενγκ σούι συνδέεται με την κοινωνικότητα των ανθρώπων. Πρέπει, λοιπόν, να είναι διακοσμημένος απλά και όμορφα χωρίς υπερβολές και πολλά έντονα χρώματα. Είναι ένας χώρος, στον οποίο μπορείτε άνετα να χρησιμοποιήσετε χρώμα χωρίς, όμως, να το παρακάνετε. Ψάξαμε και βρήκαμε τα πιο άσχημα διακοσμημένα σαλόνια για να δείτε τι πρέπει να αποφύγετε!

Κυριαρχία ροζ χρώματος Ωραίο το ροζ χρώμα, πολύ αισιόδοξο αλλά όχι για σαλόνι. Για ένα παιδικό υπνοδωμάτιο είναι μια χαρά αλλά για το σαλόνι σας προτιμήστε μόνο κάποιες πινελιές ροζ αποχρώσεων (αν θέλετε οπωσδήποτε να το χρησιμοποιήσετε). Γενικά να θυμάστε πως όταν ένα έντονο χρώμα χρησιμοποιείται σε τοίχους, κουρτίνες και έπιπλα, δύσκολα δεν θα δείξει κιτς και υπερβολικό.

Το λάθος χαλί Παρόλο που αυτό το σαλόνι δεν είναι εντελώς χάλια διακοσμημένο, με το λάθος χαλί μπαίνει αμέσως στη λίστα των πιο κιτς σαλονιών. Από αυτό καταλαβαίνετε, λοιπόν, πως με ένα άσχημο χαλί «χάνεται» η διακόσμηση ολόκληρου του δωματίου.

Ξεπερασμένα έπιπλα Μπορεί αυτό το σαλόνι να μην είναι ακριβώς κιτς αλλά είναι άσχημο και πολύ ξεπερασμένο. Ο χώρος είναι μεγάλος και όμορφος αλλά τα έπιπλα δεν τον αναδεικνύουν σωστά. Επίσης, όταν ένα σαλόνι καλύπτεται από άκρη σε άκρη με χαλί, το αποτέλεσμα δύσκολα μπορεί να δείξει κομψό.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.spirossoulis.com - the home issue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.

Δείτε ακόμη:9 Decor Ideas από αυθεντικά retro σαλόνια

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

TAGS