HOME SWEET HOME

Ενεργειακό τζάκι: Τι ακριβώς σημαίνει ο όρος που έχει ενταχθεί δυναμικά στις προτάσεις θέρμανσης το τελευταίο διάστημα


Έλενα Κρητικού

4 Νοεμβρίου 2019

Ενεργειακό τζάκι: Τι ακριβώς σημαίνει ο όρος που έχει ενταχθεί δυναμικά στις προτάσεις θέρμανσης το τελευταίο διάστημα

Ο χειμώνας φαίνεται πως καταφθάνει και η μεγαλύτερη ανάγκη πολλών οικογενειών είναι η πληρέστερη και πιο οικονομική ζεστασιά του σπιτιού. Το ενεργειακό τζάκι είναι η καλύτερη επένδυση, αλλά, καθώς ακούγεται έντονα μόνο τον τελευταίο καιρό, πολλοί από εμάς δεν γνωρίζουμε ακριβώς τι θα πει «ενεργειακό τζάκι».

jenny.gr

Αποτελώντας μία από τις καλύτερες λύσεις υψηλής θερμικής απόδοσης και οικονομίας, το ενεργειακό τζάκι είναι ένα σύγχρονο τζάκι κλειστού τύπου με χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, δηλαδή καυσόξυλων. Σε αντίθεση με ένα συμβατικό, ανοιχτό τζάκι που έχει απόδοση συνήθως, γύρω στο 15%, ένα ενεργειακό τζάκι έχει απόδοση που φτάνει ή και υπερβαίνει το 80%. Αυτό σημαίνει πως εκμεταλλεύεται την καύσιμη ύλη πολύ αποτελεσματικότερα από ένα συμβατικό τζάκι ανοιχτού τύπου, αποδίδοντας πολλαπλάσια θερμότητα και κάνοντας τη χρήση του πολύ πιο οικονομική. 

Το ενεργειακό τζάκι διαφέρει κατά πολύ από το παραδοσιακό και μπορεί να σας προσφέρει εξοικονόμηση χρημάτων 

Όλα αυτά σημαίνουν πως το ενεργειακό τζάκι μπορεί να ζεστάνει πολύ πιο αποτελεσματικά τον χώρο σας με σημαντική οικονομία καυσίμου. Μάλιστα, ένα ποιοτικό ενεργειακό τζάκι αποτελεί μια εξαιρετική λύση θέρμανσης για ζεστασιά, θαλπωρή και οικονομία, εάν συνυπολογίσετε ότι η καύσιμη ύλη που δέχονται αυτά τα τζάκια είναι ήδη πολύ οικονομική σε σχέση με καύσιμα όπως το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο ή το ρεύμα που καταναλώνουν πολλές συσκευές θέρμανσης. Αυτός είναι άλλωστε, και ο λόγος για τον οποίο πολλοί άνθρωποι που έχουν ήδη ένα συμβατικό τζάκι στον χώρο τους, επιλέγουν τη μετατροπή του ανοιχτού τζακιού σε κλειστό, ενεργειακό

jenny.gr

Εάν ακόμη αναρωτιέστε πώς ζεσταίνουν τον χώρο τα ενεργειακά τζάκια, αξίζει να γνωρίζετε πως υπάρχουν τα λεγόμενα αερόθερμα ενεργειακά τζάκια, που με ζεστό αέρα θερμαίνουν τον χώρο μας, αλλά και τα τζάκια καλοριφέρ, τα οποία μπορούν να ζεστάνουν μια ολόκληρη κατοικία, θερμαίνοντας τα σώματα καλοριφέρ του σπιτιού.  

Η αγορά του ενεργειακού τζακιού απαιτεί μεγάλη προσοχή

Ωστόσο, θα έπρεπε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί πριν αγοράσετε ενεργειακό τζάκι, καθώς στην αγορά κυκλοφορούν πλέον πολλά τζάκια, που τα ονομάζουν «ενεργειακά» χωρίς να είναι. Δεν έχουν τις απαιτούμενες προδιαγραφές και πολλά από αυτά είναι απλές κατασκευές. Για να αξίζει ένα τζάκι τον χαρακτηρισμό «ενεργειακό», πρέπει να έχει πιστοποιημένη απόδοση που φτάνει ή και ξεπερνά το 75% με 80%. Επίσης, ένα ενεργειακό τζάκι πρέπει να δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να ελέγξει την ένταση της φλόγας. 

Η μεγαλύτερη απόδοση, η εξοικονόμηση χρημάτων και οι λιγότεροι ρύποι στην ατμόσφαιρα κάνουν το ενεργειακό τζάκι να υπερέχει με διαφορά από τα συμβατικά. Όλα αυτά τα στοιχεία κάνουν πολύ πιο εύκολη τη σωστή επιλογή πριν την αγορά. Η μεγάλη γκάμα από ενεργειακά τζάκια που διαθέτει ο Όμιλος Φράγκου, σας εξασφαλίζει πιστοποιημένες αποδόσεις, ασφάλεια, πολυετείς εγγυήσεις και μακροχρόνια υποστήριξη.

Ακολουθείστε τον Όμιλο Φράγκου στο Facebook και στο Instagram, για να μαθαίνετε πρώτοι, όλες τις σύγχρονες τάσεις στη θέρμανση του σπιτιού σας.