HOME SWEET HOME

Πως μπορείς να δροσίσεις αποτελεσματικά και εύκολα το δωμάτιο σου, χωρίς air condition


JTeam

22 Ιουνίου 2023

Πως μπορείς να δροσίσεις αποτελεσματικά και εύκολα το δωμάτιο σου, χωρίς air condition
Συμβουλές από ειδικούς που κάνουν τη διαφορά στις θερμοκρασίες των δωματίων

Έχοντας επισήμως καλωσορίσει το καλοκαίρι, βιώνουμε τον πρώτο μίνι καύσωνα με τα παράπονα σχετικά με τη ζέστη και τις υψηλές θερμοκρασίες να έχουν ήδη ξεκινήσει. Επειδή όμως το air condition δεν είναι πάντοτε η πιο βολική και οικονομική λύση, μπορούμε να υιοθετήσουμε μερικές συνήθειες, οι οποίες θα κρατήσουν δροσερό το σπίτι μας τους καλοκαιρινούς μήνες και θα ενισχύσουν το αίσθημα δροσιάς.

Και ποιες είναι αυτές;

Περσίδες και λινές κουρτίνες στα παράθυρα

Είτε βρίσκεσαι στο σπίτι, είτε όχι, είναι σημαντικό να έχεις καλυμμένα τα παράθυρα με περσίδες, είτε έστω με κουρτίνες. Προφανώς αν δεν ξεχνάς αυτή τη συνήθεια, η θερμοκρασία του σπιτιού σου μπορεί να είναι τουλάχιστον 1, με 2 βαθμούς κελσίου πιο χαμηλή. Μπορείς επίσης να δοκιμάσεις κουρτίνες με λινό ύφασμα, καθώς είναι πιο ανθεκτικό από το βαμβακερό και η επιφάνεια του είναι αδρή και δροσερή.

Άφησε τα παράθυρα του σπιτιού σου ανοιχτά το βράδυ

Προτεραιότητα είναι η ασφάλεια, αλλά άμα έχεις τη δυνατότητα να αφήνεις τα παράθυρα του σπιτιού σου κατά τη διάρκεια της νύχτας, θα αισθανθείς και μεγάλη διαφορά στη θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μη ξεχάσεις όμως το πρωί όπως είπαμε, να τα κλείσεις και να τα καλύψεις κατάλληλα.

Απέφυγε τη χρήση του φούρνου

Όσο λιγότερο μαγειρεύεις στην κουζίνα σου το καλοκαίρι τόσο το καλύτερο. Ο φούρνος και η θέρμανση κατά το μαγείρεμα αυξάνει τη ζέστη, γι' αυτό καλύτερα να προτιμάς συνταγές δροσερές που δεν χρειάζονται φούρνο.

Επίλεξε την κατάλληλη σύνθεση στα σεντόνια σου

Τα σεντόνια σου πρέπει να είναι φτιαγμένα από ύλες μαλακές και υλικά που αναπνέουν, όπως το 100% βαμβάκι, το μπαμπού, το λινό, αλλά και τα νέα υλικά νέας γενιάς που κρατούν την υγρασία μακριά από το ύφασμα. Ειδικά τα σεντόνια από μπαμπού έχουν μια ίνα, την βισκόζη, που αποτρέπει την δερματική αλλεργία, είναι υπό αλλεργική, αποτρέπει και την ανάπτυξη μούχλα, αλλά και την υγρασία.