HOME SWEET HOME

5 διαχρονικά coffee table books που αξίζει να αποκτήσεις


Τόνια Τζάφερη

24 Σεπτεμβρίου 2023

5 διαχρονικά coffee table books που αξίζει να αποκτήσεις
@elegantmademoiselle / instagram
Ας μιλήσουμε για βιβλία με αισθητική, τέχνη, μόδα και ταξίδια

Αν με ρωτούσες αρκετά χρόνια πριν, σχετικά με τα coffee table books, πιθανόν να σου έλεγα πως είναι ένα ακόμη περιττό και άχρηστο αντικείμενο. Ρώτησε με στο σήμερα όμως, και μπορώ να σου πω με σιγουριά, πως είναι ένα από τα πράγματα που θα μου φτιάξουν τη διάθεση γυρνώντας στο σπίτι μου.

Κυρίως όμως, θα με κερδίσουν με την πρώτη ματιά, μόλις επισκεφθώ κάποιο σπίτι κοντινού μου προσώπου, και σίγουρα θα πάρω λίγο τον χρόνο μου να ρίξω μια ματιά. Τα coffee table books μπορεί να μην είναι για όλους, είναι πάντως για τους λάτρεις της αισθητικής, της τέχνης, της μαγειρικής, των ταξιδιών, της ιστορίας, του κινηματογράφου και πάνω απ’ όλα της διακόσμησης.

Μας δίνουν την ευκαιρία να ξεχαστούμε όσο απολαμβάνουμε τα ροφήματα του φθινοπώρου, να ταξιδέψουμε μέσα από εικόνες διάσημων φωτογράφων, αλλά και να εμπνευστούμε για διαχρονικές και σύγχρονες τάσεις. Μπορεί να αποτελούν ένα είδος πολυτέλειας, αλλά το περιεχόμενους τους συνήθως, αξίζει την επένδυση.

Μερικά από τα πιο δημοφιλή και καλαίσθητα coffee table books, είναι:

1. Louis Vuitton: Virgil Abloh (Classic Balloon Cover)

Jenny.Gr
@amazon

Το συγκεκριμένο βιβλίο δημιουργήθηκε λίγο μετά τον θάνατο του Virgil Abloh το 2021, από τον πολύ στενό του συνεργάτη Anders Christian Madsen. Πρόκειται για ένα οπτικό βιβλίο, το οποίο πραγματεύεται τη σχέση του αείμνηστου και πρωτοπόρου σχεδιαστή, με τον οίκο της LV. O Virgil αναδείχθηκε σε Καλλιτεχνικός Διευθυντής το 2018 για την ανδρική συλλογή του πολυτελής οίκου, και τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Ο κόσμος της μόδας, δεν θα είναι ποτέ ίδιος και το «Louis Vuitton: Virgil Abloh», μας δίνει μια κοντινή ματιά στις προσωπικές και επαγγελματικές στιγμές του Abloh, μέσα από 320 iconic κλικς.

2. Architectural Digest at 100

Τα λόγια είναι κάπως περιττά για το Architectural Digest. Αρχιτεκτονική, διακόσμηση, εσωτερικό design, και αισθητική, πρωταγωνιστούν στο συγκεκριμένο βιβλίο μέσα από τις πιο εντυπωσιακές του εικόνες.

Jenny.Gr
@amazon

3. Great Escapes USA: The Hotel Book

Καλώς ή κακώς οι ΗΠΑ ξεχωρίζουν για μερικά από τα πιο μοντέρνα και εντυπωσιακά ξενοδοχεία με διαφορετική αισθητική το καθένα. Ξενοδοχεία από τις ακτές του Ειρηνικού Ωκεανού, καταλύματα από την έρημο της Αριζόνα, του Τέξας και πολυτελείς δώματια της Νέας Υόρκης, γίνονται ένα και συναντιούνται μαζί με πολλά ακόμη σε ένα επετειακό τεύχος.

Jenny.Gr
@amazon

4. Greco Disco: The Art and Design of Luke Edward Hall

Ο Luke Edward Hall είναι ένας influencer και σίγουρα όχι τυχαίος. Λατρεύει την αρχιτεκτονική και το design, και η μεγάλη του αγάπη είναι να ανακαλύπτει τους αρχιτεκτονικούς χάρτες από διάφορες χώρες. Η Ελλάδα ήταν μια από αυτές που του τράβηξε την προσοχή και κατάφερε να την αναδείξει με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο.

Jenny.Gr
@amazon

5. The New Black Vanguard: Photography between Art and Fashion

Ένα εκπληκτικό φωτογραφικό αφίερωμα, που φέρνει την τέχνη, την μόδα και τους μαύρους ανθρώπους σε πρώτο πλάνο. Πορτρέτα που καθηλώνουν και μαύροι πρωταγωνιστές που εξυμνούν την δημιουργικότητα, τον πολιτισμό, την μόδα και την τέχνη.

Jenny.Gr
@amazon