HOME SWEET HOME

Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου: Ο σωστός τρόπος για να τη γιορτάσεις


Branded Content Team

14 Μαρτίου 2024

Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου: Ο σωστός τρόπος για να τη γιορτάσεις
Για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου, φρόντισε να δημιουργήσεις το τέλειο περιβάλλον για τους καλύτερους ύπνους

Πόσες φορές λαχταράμε τον ύπνο στη σύγχρονη εποχή; Πόσες φορές έχουμε πει «Να είχα κοιμηθεί λίγο περισσότερο» ή «Να είχα ξεκουραστεί λίγο περισσότερο»; Ο ύπνος είναι ίσως το πολυτιμότερο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, αφού συμβάλλει άμεσα ή έμμεσα σε μία μεγάλη λίστα με λειτουργίες του σώματός μας, από την ανάπαυση μέχρι την υγεία της καρδιάς και την ενίσχυση της μνήμης. Ωστόσο, για έναν σωστό ύπνο δεν παίζουν ρόλο μόνο οι ώρες που θα κοιμηθούμε αλλά και η ποιότητα που θα τους δώσουμε και, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου (15 Μαρτίου), είμαστε εδώ για να σε ενημερώσουμε για όλα όσα θες να ξέρεις.

Jenny.Gr

Το κρεβάτι και το στρώμα που θα διαλέξεις είναι το «Α» και το «Ω» για τον ύπνο σου

Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι στρωμάτων και ο κάθε ένας από αυτούς σου προσφέρει διαφορετικά οφέλη για το σώμα σου. Ένα στρώμα ελατηρίων, για παράδειγμα, που συνήθως συνδυάζεται με επένδυση από άλλα υλικά, όπως αφρό, είναι η ιδανική περίπτωση για βέλτιστη άνεση, αφού θα προσαρμοστεί ακριβώς στο σχήμα του σώματός σου. Από την άλλη, ένα στρώμα αφρού, πέρα από το ότι είναι ευπροσάρμοστο, είναι λιγότερο «ζωηρό» από ένα στρώμα ελατηρίων, κάτι που σημαίνει ότι όταν θέλεις να γυρίσεις πλευρό στον ύπνο σου, δε θα ενοχλήσεις τον σύντροφό σου κατά την κίνηση.

Jenny.Gr

Έχοντας το στρώμα, το μόνο που μένει είναι ένα κρεβάτι που θα απογειώσει τον ύπνο σου. Άλλωστε, μπορείς να βρεις ποικίλες επιλογές, όπως ρυθμιζόμενο κρεβάτι που σου επιτρέπει να ανυψώσεις το κεφαλάρι ανά πάσα στιγμή ανακουφίζοντας πιθανούς πόνους στην πλάτη ή κρεβάτι Continental που παρέχει στήριξη και άνεση για να ξεκινάς κάθε μέρα σου με σούπερ θετικά vibes.

Σε κάθε περίπτωση, πολύ σημαντικό είναι να επισκέπτεσαι χώρους που ειδικεύονται στον ύπνο και που έχουν επαγγελματίες που μπορούν να σε κατευθύνουν και να σε συμβουλέψουν για να μπορείς να βρεις αυτό που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου. Προορισμούς, όπως η JYSK με την τεράστια γκάμα της σε προϊόντα ύπνου, τα οποία μάλιστα θα βρεις σε εξαιρετικές προσφορές και κέρδος 20-60% για να γιορτάσουμε όλοι μαζί την Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου.

Jenny.Gr

Το σωστό στρώμα πρέπει να συνοδεύεται κι από τα σωστά «sleeping tools»

Ναι, το στρώμα είναι η βάση που χρειάζεσαι για τον πιο απολαυστικό, ποιοτικό ύπνο, αλλά πρέπει να το συνδυάσεις και με τα ανάλογα συμπληρωματικά του. Ένα καλό μαξιλάρι, θα στηρίξει σωστά τον αυχένα σου και θα ξεκουράσει τόσο εκείνον όσο και τη σπονδυλική σου στήλη. Μαξιλάρια ύπνου από φυσικό γέμισμα, όπως μαλλί, πούπουλα και φτερά πάπιας ή χήνας, από συνθετικές ίνες, όπως μικροΐνες ή σιλικονούχες ίνες, ή ειδικά μαξιλάρια, από αφρό μνήμης είναι μερικές από τις επιλογές που θα βρεις στη JYSK για να δημιουργήσεις τις τέλειες συνθήκες για τον ύπνο σου. Όπως και το ανώστρωμα, το συμπλήρωμα του στρώματος που προσαρμόζει και βελτιώνει συνολικά την άνεση του κρεβατιού, ή τα λευκά είδη που μας ηρεμούν και μας φτιάχνουν τη διάθεση όταν ξαπλώνουμε.

Jenny.Gr

Αυτήν την Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου, έχει έρθει η ώρα να επενδύσουμε πραγματικά στον ύπνο μας. Να επιλέξουμε όλα όσα θα μας βοηθήσουν να ξυπνάμε πιο ξεκούραστοι από ποτέ, γεμάτοι θετική διάθεση, αφού θα έχουμε δημιουργήσει ένα υπέροχο περιβάλλον ύπνου. Και σε αυτό έχουμε σύμμαχό μας την αγαπημένη JYSK που μας παρέχει όλα όσα χρειαζόμαστε σε σούπερ προσφορές!

Advertorial