HOME SWEET HOME

Πώς να οργανώσεις το σπίτι σου πριν φύγεις για διακοπές – 5 πολύτιμα tips 


JTeam

23 Ιουλίου 2024

Πώς να οργανώσεις το σπίτι σου πριν φύγεις για διακοπές – 5 πολύτιμα tips 
Unsplash/Spacejoy
Σημείωσε αυτά τα tips στη λίστα με τις εκκρεμότητές σου, πριν πας διακοπές

Είναι δεδομένο. Εάν θέλεις να χαλαρώσεις πλήρως στις διακοπές σου η δημιουργία ενός οδηγού για το ταξίδι σου, δεν το είναι το μοναδικό πράγμα που χρειάζεται να κάνεις. Το να οργανώσεις το σπίτι σου πριν πας διακοπές, είναι εξίσου σημαντικό. Όλοι ξέρουμε πως τίποτα δεν μπορεί να μας «ρίξει» στις χαρούμενες διακοπές μας όσο το να σκεφτόμαστε πως στην επιστροφή θα βρούμε έναν ακατάστατο, ανοργάνωτο χώρο.

Όλα αυτά, όμως, μπορούν να αποφευχθούν απόλυτα, κάνοντας μερικές απλές εργασίες προτού φύγεις για το αγαπημένο σου μέρος. Απλώς, φτιάξε μια μικρή λίστα οργάνωσης πριν από τις διακοπές στο smartphone, για να ξέρεις περίπου τι θέλεις να κάνεις. Εκτός από το να κλειδώσεις το σπίτι, υπάρχουν κι αλλά λιγότερο προφανή πράγματα που μπορείς να κάνεις για μια τέλεια επιστροφή από τις διακοπές.

  • Να καθαρίσεις/τακτοποιήσεις τους χώρους

Μπορεί να σου φαίνεται χάσιμο χρόνου να καθαρίζεις ένα σπίτι που πρόκειται να μείνει άδειο, αλλά θα χαρείς πολύ όταν επιστρέψεις. Δεν χρειάζεται να κιθαρίσεις σε βάθος το σπίτι, αλλά το να τακτοποιήσεις έστω τους χώρους, θα σε κάνει να νιώσεις πολύ πιο ευχάριστα. Γυρνώντας, δεν θέλεις να έχεις άπλυτα πιάτα ή ακαταστασία ειδικά αν φτάνεις στο σπίτι αργά το βράδυ ή νωρίς το πρωί. Πιθανότατα θα προτιμούσες απλώς να πέσεις στο κρεβάτι.

  • Να αδειάσεις το ψυγείο

Κανείς δεν θέλει να επιστρέφει στο σπίτι του μετά από ξεκούραστες διακοπές και να τον υποδέχονται σάπια φαγητά στο ψυγείο. Οπότε, καλό είναι να φροντίσεις να αδειάσεις ό,τι δεν πρόκειται να φας μέχρι να φύγεις και να οργανώσεις λίγο το ψυγείο. Εάν έχεις πολλά περισσεύματα τρόφιμα, φτιάξε μερικά γεύματα και βάλ’τα στην κατάψυξη για να φας κάτι όταν γυρίσεις.

  • Να πετάξεις τα σκουπίδια

Τυπικά αυτό είναι μέρος του καθαρισμού του σπιτιού, αλλά είναι πραγματικά κάτι που δεν πρέπει να ξεχάσεις, τουλάχιστον αν δεν θέλεις να βρεις μυρμήγκια στο σπίτι. Άδειασε κάθε κάδο στο σπίτι, συμπεριλαμβανομένων των κάδων απορριμμάτων τροφίμων και των κάδων ανακύκλωσης.

  • Να βάλεις πλυντήριο

Το να πλένεις μανιωδώς τα ρούχα την τελευταία στιγμή είναι μια αρκετά συνηθισμένη διαδικασία πριν από τις διακοπές, αλλά καλό είναι να προνοείς. Όταν επιστρέφεις σπίτι με βαλίτσες γεμάτες βρώμικα ρούχα, θα χαρείς να έχεις μερικά καθαρά για να τα αλλάξεις.

  • Να αλλάξεις τα σεντόνια στο υπνοδωμάτιο

Μια από τις απολαύσεις των διακοπών σε ένα ξενοδοχείο είναι ότι κάθε βράδυ κοιμάσαι σε ένα φρεσκοφτιαγμένο κρεβάτι. Συνέχισε αυτό το κομμάτι πολυτέλειας βάζοντας καθαρά σεντόνια στο κρεβάτι σου, πριν φύγεις για διακοπές ώστε όταν επιστρέψεις στο σπίτι το κρεβάτι να είναι ένα ξεκούραστο και καθαρό μέρος.