HOME SWEET HOME ALL ABOUT PLANTS

Υπέροχα αρωματικά ανθοφόρα φυτά για να μοσχοβολάει το μπαλκόνι μας τα καλοκαιρινά βράδια


Αναστασία Τσαγκάρη

2 Ιουνίου 2019

plumeria7.jpg

Δεν ξέρω ποια είναι η πρόγνωση των μετεωρολόγων για τον καιρό, όμως είτε το θέλουν είτε όχι από χθες έχουμε μπει στο καλοκαίρι. Εκτός από τις βουτιές στη θάλασσα, ένα πράγμα λατρεύω αυτή την εποχή. Το καλοκαιρινά βράδια στην αυλή μου συντροφιά με το φως των κεριών και το άρωμα των φυτών. Θεωρώ ότι κάθε σπίτι πρέπει να έχει ένα από τα βασικά αρωματικά ανθοφόρα φυτά που τα άνθη τους μοσχοβολούν τη νύχτα. Ιδού λοιπόν η λίστα για να επιλέξετε τι ταιριάζει στο χώρο σας.

Νυχτολούλουδο. Θα το βρείτε εύκολα αυτή την εποχή. Αγοράστε μεγάλο φυτό για να επιβιώσει και το χειμώνα. Φυτά που είναι ευαίσθητα στο κρύο να τα τοποθετείτε σε θέση προστατευμένη από το βοριά. Σας προειδοποιώ ότι τώρα το καλοκαίρι θα πρέπει να το ποτίζετε σχεδόν κάθε μέρα.

Γαρδένια. Ξέρω ότι τι είναι δύσκολή στη συντήρησή της όμως ακόμη και αν δεν τα καταφέρνετε μαζί της μπορείτε να αγοράστε μια μεσαίου μεγέθους και να τη βάλετε πάνω στο τραπέζι να σας συντροφεύει με το άρωμά της. Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να διατηρηθεί όσο είναι ανθισμένη.

Λεμονογαρδένια. Πολύ εύκολη και πιο αρωματική από την κλασική αλλά δεν είναι και τόσο εμπορική οπότε θα τη βρείτε δύσκολα. Αν γίνετε όμως στενός κορσές στο κοντινό σας φυτώριο μπορεί και να τη βρουν αυτοί για εσάς. Αξίζει να προσπαθήσετε.

Γιασεμί. Μια επιλογή αν έχετε μπαλκόνι ή κήπο με πολύ πολύ ήλιο. Φυτό που αν βρει τη θέση του σταματάει να δίνει λουλούδια μόνο το χειμώνα.

Στεφανωτή. Πολύ ιδιαίτερο αναρριχητικό φυτό και εξαιρετικά αρωματικό. Θέλει όμως προστατευμένη θέση για να μην σας παγώσει το χειμώνα.

Πλουμέρια. Επιλογή για εσάς που ζείτε στα Νότια της χώρας μας. Φυτό που δυσκολεύεται πολύ με το κρύο. Εξαιρετικό άρωμα που πρέπει όμως να πάτε κοντά στα άνθη του για να το απολαύσετε.

Νομίζω ότι σας έδωσα αρκετές επιλογές για να διαλέξετε. Ραντεβού την άλλη Κυριακή!

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο και θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη φροντίδα των φυτών σας μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα All About Orchids and Houseplants ή τη σελίδα του στο facebook ή το κανάλι του στο youtube.