HOME SWEET HOME ALL ABOUT PLANTS

Φτιάχνοντας έναν κήπο γεμάτο αναμνήσεις


Αναστασία Τσαγκάρη

11 Αυγούστου 2019

Φτιάχνοντας έναν κήπο γεμάτο αναμνήσεις
Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ είμαι λάτρης των αναμνηστικών. Όχι των εμπορικών κατ’ ανάγκη. Φωτογραφίες, αποκόμματα εισιτηρίων, μια ιδιαίτερη πέτρα, ένα βότσαλο, κάτι υλικό που οδηγεί το συναίσθημα στο άυλο. Την όμορφη ανάμνηση. Όχι δεν μπέρδεψα τη στήλη μου. Για φυτά θα γράψω και σήμερα.
 
Αυτό το καλοκαίρι λοιπόν μαζί με ένα κουτί γλυκά ή ένα μαγνητάκι για το ψυγείο  που σχετίζεται με τον τόπο των διακοπών σας, βάλτε στη βαλίτσα σας και ένα φυτό. Υπάρχουν φυτά που ευδοκιμούν σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας μας όπως για παράδειγμα το Φούλι στα Επτάνησα ή η Πλουμέρια στη Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Αρπάξτε λοιπόν την ευκαιρία και εμπλουτίσετε τη συλλογή σας μ' ένα τοπικό, ιδιαίτερο, ακόμη και καρποφόρο φυτό. 
 
jenny.gr
Πλουμέρια
 
Μια άλλη επιλογή είναι να κλέψετε ένα μικρό κλαράκι από κάποιο φυτό που σας άρεσε. Η νησιωτική και ηπειρώτικη Ελλάδα είναι γεμάτη απ' όμορφα φυτά που δύσκολα θα τα βρείτε αλλού. Μια ιδιαίτερη τριανταφυλλιά, μια μπουκαμβίλια με περίεργο χρώμα. Βάλτε τα κλοπιμαία σε ένα μικρό πλαστικό ποτηράκι του νερού για να βγάλουν ρίζες και φυτέψτε τα με την πρώτη ευκαιρία. Εφαρμόστε αυτή την πρακτική σε κάθε ταξίδι για να φτιάξετε έναν μικρό κήπο που θα σας θυμίζει όμορφους προορισμούς. Αν τώρα ταξιδέψετε εκτός συνόρων, τυλίξτε το φυτούλι σας σε βρεμένο χαρτί, βάλτε το σ' ένα χάρτινο ποτήρι και χώστε το στη βαλίτσα. Θα φτάσει σώο στη νέα του πατρίδα. 
 
Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο και θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη φροντίδα των φυτών σας μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα All About Orchids and Houseplants ή τη σελίδα του στο facebook ή το κανάλι του στο youtube.
 
Ραντεβού την άλλη Κυριακή!