HOME SWEET HOME ALL ABOUT PLANTS

Διατηρήστε το χρώμα του καλοκαιριού στο χώρο σας με ψάθινα καλάθια για τα φυτά σας


Αναστασία Τσαγκάρη

25 Αυγούστου 2019

Διατηρήστε το χρώμα του καλοκαιριού στο χώρο σας με ψάθινα καλάθια για τα φυτά σας

Ψάθα σημαίνει καλοκαίρι. Ψάθινες τσάντες και καπέλα, ψάθα και παραλία. Δεν είναι μόνο το υλικό, αλλά και το ξανθό χρώμα της ψάθας που θυμίζει την καλοκαιρινή άμμο. Ακόμη και αν οι ψάθες μαζευτούν σιγά σιγά και τα καπέλα μπουν στη ντουλάπα, η αίσθηση του καλοκαιριού μπορεί να διαρκέσει για πολύ με ψάθινα καλάθια ως μέρος της εσωτερικής και εξωτερικής διακόσμησης του χώρου σας, για να φιλοξενήσουν, τι άλλο, από τα φυτά μας.

jenny.gr

Καθώς για τους εμπόρους το καλοκαίρι τελειώνει, αυτή την εποχή θα βρείτε ψάθινα καλάθια σε εξευτελιστικές τιμές. Στην πλειοψηφία τους είναι πιο φτηνά από τα παραδοσιακά κασπώ και πιο φιλικά προς τα φυτά. Το βασικό τους πλεονέκτημα, ο άριστος αερισμός καθώς κυκλοφορεί ο αέρας ανάμεσα στη γλάστρα και στο καλάθι. Υδροχαρές υλικό η ψάθα, δεν έχει πρόβλημα με την υγρασία. Απλά τοποθετήσετε ένα πιατάκι στον πάτο μεταξύ γλάστρας και ψάθινου καλαθιού για να μην τρέχουν τα νερά. Πειραματιστείτε με το πότισμα και είμαι σίγουρη ότι μετά από δυο τρεις φορές θα ξέρετε πόσο νερό θέλει το κάθε φυτό για να μην ξεχειλίζει το πιάτο και να θυμάστε, τα περισσότερα φυτά εξωτερικού χώρου θέλουν ελάχιστο πότισμα, ειδικά τους χειμερινούς μήνες.

jenny.gr

Αν είστε από τις τυχερές που κάνουν ακόμη διακοπές σε κάποιο νησί, αναζητήστε παραδοσιακά χειροποίητα Ελληνικά καλάθια. Μπορείτε σ΄ ένα καλάθι να βάλετε περισσότερα από ένα φυτό δημιουργώντας όμορφες συνθέσεις.

Φιλική συμβουλή. Αποφύγετε να τα χρησιμοποιήσετε ως δοχεία φύτευσης γιατί τα φυτά σας θα σαπίσουν με μαθηματική ακρίβεια. Σε κάθε περίπτωση αφαιρέστε το νάιλον που πιθανόν να υπάρχει στο εσωτερικό τους.

jenny.gr

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο και θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη φροντίδα των φυτών σας μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα All About Orchids and Houseplants ή τη σελίδα του στο facebook ή το κανάλι του στο youtube.

Ραντεβού την άλλη Κυριακή!