HOME SWEET HOME ALL ABOUT PLANTS

Αλήθειες και Ψέματα: Τσόφλια αυγών, μπανανόφλουδες και άλλα “βιολογικά αυτοσχέδια” λιπάσματα για τα φυτά μας


Αναστασία Τσαγκάρη

9 Αυγούστου 2020

Αλήθειες και Ψέματα: Τσόφλια αυγών, μπανανόφλουδες και άλλα “βιολογικά αυτοσχέδια” λιπάσματα για τα φυτά μας

Πολλές φορές αναγνώστες με ρωτούν για τη χρήση των αυτοσχέδιων βιολογικών λιπασμάτων για τα φυτά μας. Τα τσόφλια αυγών, οι μπανανόφλουδες και οι πατατόφλουδες είναι τα πιο γνωστά υπολείμματα τροφίμων που περιέχουν θρεπτικά συστατικά χρήσιμα για τα φυτά μας. Αν όμως σπεύσετε, ορμώμενες από οικολογική, συνείδηση, να γεμίσετε τις γλάστρες σας τσόφλια και φλούδια το μόνο που θα καταφέρετε είναι να γεμίσετε με μύγες.

Τα υλικά αυτά, αν και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, δεν είναι έτοιμα προς χρήση για έναν απλό λόγο. Η αποσύνθεσή τους είναι μια αργή και πολύπλοκη διαδικασία. Αν έχετε λοιπόν πραγματικά οικολογική συνείδηση, θα σας πρότεινα να μπείτε στη διαδικασία να φτιάξετε το δικό σας κομπόστ. Διαφορετικά, αν είστε fan της βιολογικής καλλιέργειας, θα πρέπει να αρκεστείτε σε έτοιμα οργανικά λιπάσματα.

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο και θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη φροντίδα των φυτών σας μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα All About Orchids and Houseplants ή τη σελίδα του στο facebook ή το κανάλι του στο youtube.