Πρωινή Χαρά: 'Ενα εύκολο αναρριχώμενο φυτό

Αναστασία Τσαγκάρη
Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020
Δεν ξέρω εσείς, αλλά εγώ δεν τα πάω καλά με τα ονόματα των φυτών. Μπορεί να ξέρω να σας πω τα πάντα για ένα φυτό και να μην θυμάμαι το όνομα του. Η Ιπομέα, γνωστή και ως Πρωινή Χαρά, είναι ένα από αυτά. Την είχα στη συλλογή μου μέχρι που τη ξερίζωσα καθώς μεγαλώνει σαν τρελή.
 
Αν όμως έχετε ανάγκη από ένα φυτό για να καλύψετε γρήγορα ένα φράχτη η Ιπομέα είναι μια εξαιρετική επιλογή. Λειτουργεί και ως φυτό εδαφοκάλυψης για παρτέρια. Μπορεί επίσης να φυτευτεί σε κρεμαστές γλάστρες προσφέροντας ένα υπέροχο αισθητικό αποτέλεσμα. 
 

Η καλλωπιστική της αξία μεγάλη. Πράσινα φύλλα σε σχήμα καρδιάς και πανέμορφα άνθη σε διάφορα χρώματα. Μοιάζουν με μικρά χωνάκια που κλείνουν με τη δύση του ηλίου και ανοίγουν με την ανατολή του το πρωί. 

Εύκολο φυτό, με ελάχιστες απαιτήσεις σε φροντίδα. Το χειμώνα δεν θα σας απασχολήσει καθόλου καθώς πεθαίνει για να ξαναγεννηθεί στις αρχές της άνοιξης. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε χρώμα. 

 
Ραντεβού την άλλη Κυριακή.
 
Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο και θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη φροντίδα των φυτών σας μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα All About Orchids and Houseplants ή τη σελίδα του στο facebook ή το κανάλι του στο youtube.